NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 1 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten!

Vandaag praten we je bij over Formule 1 op Imola, een nieuwe aanpak tegen het Coronavirus en de Halloweenactiviteiten van Heidi Klum.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

De Grand Prix op het circuit van Imola is dramatisch verlopen voor Max Verstappen. Door een geklapte achterband vloog hij van de baan en eindigde hij in de grindbak. Lewis Hamilton bleek wederom oppermachtig en pakte de overwinning. Hierdoor pakt Mercedes de wereldtitel voor de constructeurs. Gefeliciteerd! Max reed lange tijd derde, maar was duidelijk sneller dan Bottas voor hem die last had van een beschadigde vloer. Uiteindelijk bezweek Bottas onder de druk en maakte hij een foutje. Verstappen profiteerde en wist de Fin eindelijk te passeren. Helaas ging het daarna helemaal fout. Door een klapband crashte de Nederlander. Einde wedstrijd en weg podiumplek. Daniel Ricciardo profiteerde van de chaos en is geëindigd als lachende derde. Max’ teamgenoot Albon beleefde wederom een dramatische race. Lange tijd stond hij in de top 10, maar faalde bij de herstart na de safety car. 

Het lijkt misschien te gek voor woorden, maar als je erover nadenkt is het eigenlijk heel slim! De helft van alle Slowaken is dit weekend getest op het coronavirus. En Slowakije is geen Liechtenstein of Andorra, want 2,5 miljoen mensen zijn getest op 5000 testlocaties met de hulp van 40.000 artsen, soldaten, agenten en vrijwilligers. Een procent werd positief getest en zij moeten in quarantaine. Volgend weekend is de andere helft van de bevolking aan de beurt. Nog nooit is een dergelijk plan op deze schaal uitgeprobeerd om verspreiding van het virus tegen te gaan. Er wonen 5,5 miljoen mensen in het land en iedereen boven de 10 jaar is opgeroepen. Premier Matovic vertelde in een persconferentie waarom hij voor de onorthodoxe aanpak koos: “Vrijheid gaat hand in hand met een verantwoordelijkheid jegens de zwakkeren onder ons. Kankerpatiënten, ouderen, mensen met andere aandoeningen.” In Slowakije worden er op het moment zo’n 47 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per dag gemeld. In Nederland zitten we op ongeveer hetzelfde niveau. Hier ligt het cijfer op 50,2.

Dat cijfer is overigens wel langzaam aan het dalen. Het RIVM meldt zondag dat het 8.740 nieuwe besmettingen geteld heeft. Dat zijn er ruim duizend minder dan gisteren. Of de besmettingspiek van de tweede golf hiermee na de eveneens lagere cijfers van gisteren echt achter ons ligt is nog niet helemaal zeker. In het weekend wordt er  vaak minder getest dan op werkdagen. Deze week is er wel een afvlakking te bespeuren: de weekcijfers groeien niet meer zo hard als in de afgelopen maanden en ook de gevreesde exponentiële groei is van dag tot dag niet meer zichtbaar. Omdat dagcijfers vatbaar zijn voor weekendeffecten en technische problemen kijken het RIVM en het Outbreak Management Team liever naar weekcijfers, die dinsdag weer gepubliceerd gaan worden. Die avond klimmen premier Rutte en minister De Jonge weer achter hun spreekgestoeltes voor een persconferentie waarin ze duidelijk willen maken of de tweede lockdown er komt-  of niet.

Nog even een nieuwtje van gisteren. Topmodel Heidi Klum is elk jaar te zien in zeer extravagante Halloween-kostuums, maar dat zit er dit jaar helaas niet in. Ze zit net als bijna iedereen thuis, maar besloot niet bij de pakken neer te zitten en ze heeft een Halloween-film gemaakt! De komische horrorfilm gaat over haar eigen familie en is daadwerkelijk komisch! Familieleden verkleden zich als mummies met wc-papier, maar als Heidi even op het toilet zit te kleien veranderen de familieleden in echte mummies. Het is best geestig en nu te bekijken via heidiklum op Instagram. Ik ben fan.

Afgelopen nacht zouden er vier minderjarige jongens in een kentekenloze ‘crossauto’ tegen een brug in het Friese Terherne zijn geknald, meldt De Telegraaf op basis van ooggetuigen in het dorp. De vier, met geschatte leeftijden rond de 15 jaar, maakten om een uur of twee een wild ritje door het dorp toen de bestuurder van de wagen van de weg af raakte. De klap op de brug was vanwege hun hoge snelheid vrij hard, en getuigen zouden de jongens hebben horen schreeuwen vanuit hun vastgeknelde positie. De brandweer heeft de opgevouwen auto opengeknipt om iedereen uit de wagen te kunnen krijgen. Volgens een getuige heeft er iemand ongeveer een uur vastgezeten voordat hij bevrijd kon worden. De toedracht wordt nog onderzocht. Omdat de inzittenden zo jong zijn blijven de details van het ongeval mogelijk vaag. “Ze hadden de baard nog niet in de keel,” deelde een ooggetuigen met de krant.

We eindigen met tragisch nieuws. Halloween is voorbij en dat betekent voor Mariah Carey dat het geld binnen harken weer is begonnen. All I want for Christmas is You is begonnen aan de jaarlijkse mars op de hitlijsten. Volgens een schatting levert het nummer haar elk jaar een half miljoen op, wat een bijzonder laag bedrag is voor het leed dat het bezorgd. Het liedjehoudt ook het record voor meeste Spotify-streams op één dag en behaalde vorig jaar voor het eerst de hoogste notering op de Amerikaanse hitlijsten. Deze records zou dit jaar nog wel eens verbroken kunnen worden. Met een mogelijke thuiskerst in aantocht zou dat zomaar nog een leuke extraatje kunnen opleveren voor de 50-jarige diva. Dat mag natuurlijk ook wel, want optreden zit er niet meer in en dus is het bar en boos in huize Carey. 

Thierry Baudet blij met referendum over macht bij FvD

Binnenland

'Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD?'

Lees verder

Eenzame olifant na 35 jaar eindelijk weer bij soortgenoten

Buitenland

Van dierentuin naar vrije natuur in Cambodja

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Lees verder

Plannen DENK: Racistenlokkers en Zwarte Piet-verbod

Lees verder

Geen treinverkeer door ziekmelding bij ProRail

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Dader gewond bij zware plofkraak Westervoort

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

VIDEO - Varkensdarmen vliegen in het rond in Taiwanees parlement

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: