NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor bij je nieuwjaarskater

Brein uit, tv aan

Hoera, 2021 is begonnen! Een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Nou ja, soort van. The Rona waart nog steeds rond en een jaarwisseling zonder vuurwerk en ongemakkelijk drie zoenen geven aan de buurman is toch even wennen. Voordeel is dat je vermoedelijk nog wel al je vingers hebt.

Wat waarschijnlijk niet anders is, is de brakheid deze dag. Goede reden om lekker op de bank te hangen met fastfood en een berg goede films en series. Of nee: een berg slechte films en series. Pulp waar je je hoofd niet bij hoeft te houden. Goed nieuws: de NieuwNieuws-redactie zocht de beste kater-films al voor je uit. We hebben de afgelopen tijd al wat geoefend.

The Hangover 1, 2 & 3 (Prime & Netflix)

Bij een nieuwjaarskatertje hoort natuurlijk een film die één grote kater is. Of eigenlijk drie. Het concept is simpel: drie mannen organiseren een vrijgezellenfeestje, een sukkel haakt aan, drogeert iedereen en ze worden wakker zonder nog enige herinnering van de vorige avond te hebben. Ze blijken een hoop onzin te hebben uitgehaald en gaan achterhalen hoe het precies zit. En dat dan drie keer. Heerlijk hersenloos vermaak. Vooral niet te veel bij nadenken en al helemaal niet opzetten als je zin hebt in een moeilijke arthousefilm. Deze trilogie is pure pulp en daar zijn we op z'n tijd gek op. Herstelchampagne, iemand?

De Bad Boys-reeks (Netflix)

Iets minder pulp maar ook wel een klein beetje: de Bad Boys-reeks. In maar liefst drie films schitteren Will Smith en Martin Lawrence als agenten en partners in Miami. Lawrence personage heeft een gezin, Smith's karakter is wat geprivilegieerd en doet het als hete single voornamelijk voor de spanning. De twee bad boys werken zichzelf tot drie keer toe flink in de problemen. Wederom ideaal vermaak waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Ok, doe nu ook die hersteltequila maar.

Tomb Raider 1 & 2 (Videoland)

Eén van de weinig goed gelukte computerspelverfilmingen is Tomb Raider. Het rijke hoofdpersonage Lara Croft (Angelina Jolie) reist de wereld over naar bijzondere eeuwenoude artefacten. Bij die zoektocht moet ze een gevaarlijk en supergeheim genootschap verslaan. Resultaat: twee films waarin Angelina Jolie een onwijs bad-ass archeologe is die de boel een beetje in elkaar komt meppen. Helemaal top.

London has Fallen en Olympus has Fallen (Videoland)

Twee heerlijke, enigszins politieke actiefilms die soort van maar ook weer geen vervolg op elkaar zijn. Absoluut geen meesterwerkjes, maar wel perfect voor deze brakke nieuwjaarsdag en het weekend vegeteren dat eraan komt. In deel één probeert men het Witte Huis op te blazen en moeten onze heldhaftige hoofdpersonen de boel redden, in deel twee moet de hele wereldleiding eraan geloven. Heel veel explosies, actie en precies genoeg actie om op een dag als vandaag aan te kunnen.

6 Underground (Netflix)

Of Netflix nog een beetje belabberde films aflevert zo nu en dan? Jazeker. Niet alle releases kunnen Oscar-waardig zijn. 6 Underground is een ontzettend rommelige actiefilm. Maar leuk concept. Een aantal mensen zet hun dood in scène en gaat vervolgens als een soort Robin Hood de wereld een betere plek maken. Met gevaar voor hun fysieke leven. Ryan Reynolds is de hoofdrolspeler en vertolkt de rijke miljonair die dit alles heeft bedacht. Heel vermakelijk. Lekkere actiescènes, goeie achtervolgingen, prima verhaal, lachen concept. 

Soul (Disney+)

Als je een beetje emotioneel bent na vannacht en je hebt zin om een potje te janken: zet Soul op. Deze nieuwe animatie van de makers van onder andere Coco (moesten we écht niet bij huilen, echt niet). Een muziekdocent valt in een put en komt in een schaduwwereld terecht. Hier leven allerlei entiteiten die nog niet geboren zijn. Zielen klaargestoomd voor de echte wereld. Eén van de figuren wil helemaal niet naar deze wereld (snappen we), de docent leert 'm waarom het zo geweldig is. Beetje ongeloofwaardig, dus. Maar met geweldige muziek en heel veel goeie grapjes dus we nemen het maar voor lief.

Archer seizoen 11 (Netflix)

Tijd om te bingen! Met smart hebben we gewacht tot onze favoriete superspion weer op tv zou verschijnen. Of op Netflix in dit geval. Archer is na een flinke coma weer terug en het is tijd dat hij weer actie gaat ondernemen. Alle nieuwe afleveringen van deze briljante serie vind je vanaf vandaag online. We wisten wel dat 2021 een beetje beter zou zijn dan 2020.

Opruimwoede en meditatiedrang op Netflix

Oh ja, goede voornemens. Stoppen met roken en drinken bewaren we tot we een vaccin geprikt hebben gekregen en de wereld normaal is, tot die tijd genieten we graag een beetje van de geneugten des levens. Maar, als we er dan toch aan moeten geloven, heeft Netflix een oplossing. De meditatie-app Headspace heeft een eigen serie op de streamingsdienst. Je leert helemaal zen te worden dankzij de makers van de app en het programma. Voor als je straks toch besluit je leven echt te beteren en moet gaan afkicken van ongezonde dingen. 

Liever aan de opruimwoede? Je kunt de show van opruimgoeroe Marie Kondo nog eens kijken. Wil je nog verder ontspullen, dan is The Minimalists: Less is now misschien wat voor je. Allemaal mensen die vertellen hoe gelukkig ze zijn zonder spullen en hoe hun Amerikaanse droom toch mooier is zonder een huis vol meuk. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.  

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: