NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 28 december

Omdat wij nog wél weten welke dag het is!

Ook in de laatste dagen van 2020 zetten we gewoon het belangrijkste en leukste nieuws voor je op een rij in onze NieuwNieuws van de Dag podcast! Met vandaag: een foutje met vaccineren in Duitsland, minder vertrouwen in de koning, een tennisster op OnlyFans, paniek voor Bokito en de as van Scotty in de ruimte!

 Mocht je ons nou gelukig willen maken op deze feestelijke feestdag: abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, wij zijn je dankbaar! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. Je hebt nog maar een paar dagen om over te stappen van zorgaanbieder via Poliswijzer

Transcript

In het Duitse Stralsund hebben acht medewerkers van een verzorgingstehuis zondag door een menselijke fout vijf keer de voorgeschreven dosis van het coronavaccin toegediend gekregen. De normale dosis is 30 milligram, de zorgmedewerkers kregen mogelijk wel 150 milligram geïnjecteerd. Na het incident zijn de medewerkers naar huis gestuurd. Vier van de acht verkeerd gevaccineerde werknemers zijn uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis. Volgens districtbestuurder Stephan Kerth van  vertonen ze griepachtige symptomen. Het incident in Stralsund had echter niet mogen gebeuren. Vaccin-boer BioNTech wijst op de duidelijke gebruiksaanwijzing die bij het vaccin wordt geleverd. "Dit is een injectieflacon met meerdere doses, waarvan de inhoud vóór gebruik moet worden verdund" zou daarvan de eerste zin zijn. In Nederland zijn er nog geen fouten gemaakt bij het vaccineren van mensen, want wij zijn voorlopig nog niet begonnen. 

Het vertrouwen in de koning is gekelderd. Mensen zijn vanwege de coronacrisis sowieso kritischer op, nou ja, alles wat ook maar een beetje ontwrichtend is! Maar de aanschaf van een nieuwe speedboot twe waarde van twee miljoen ekkies en een vakantietripje naar Griekenland kan de burgerij niet bekoren. In april had nog 76 procent van alle landgenoten tamelijk veel of veel vertrouwen in de koning, in december is dat nog maar 47 procent, zo meldt blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur. Ook Willem-Alexanders functioneringsgesprek met het Nederlandse volk verliep niet echt lekker. In april was 67 procent (heel) tevreden met het functioneren van de koning, nu is dat nog 51 procent en dat is in deze tijd nog niet eens heel slecht te noemen. 

Wellicht kan de koning zijn populariteit op dezelfde manier opkrikken als professioneel tennisster Angelina Graovac. Zij kwam tot de conclusie dat ze meer geld kon verdienen met naakte plaatjes dan met haar sportcarrière. Om alles te kunnen bekostigen heeft ze een OnlyFans-account gestart, zo meldt Blick. Op OnlyFans kun je tegen betaling naakte plaatjes bekijken van verschillende personen, lees ik zojuist op de Wikipedia-pagina. De 19-jarige topsportster slaat sinds 2018 op professioneel niveau ballen over het net, maar wist tot nu toe nog geen Grand Slam-toernooi te bereiken. Dit jaar zag ze net als veel van haar collega's een groot deel van haar toernooien van de agenda verdwijnen door de coronacrisis. Ze is overigens niet de eerste tennisser die zich op het platform aanmeldt. Bernard Tomic, de voormalig nummer 17 van de wereld, is op het platform te vinden met zijn vriendin Vanessa Sierra, al draait dat account voornamelijk om Vanessa. 

Diergaarde Blijdorp heeft het zwaar in deze coronatijden. Als de lockdown nog langer duurt, kan het zijn dat het park een deel van de dieren weg moet doen, zo waarschuwt de directeur vandaag. De dierentuin is momenteel dicht tot 19 januari, maar het is nog allerminst zeker dat het park daarna wel weer open mag. "Als het langer duurt, moeten we nog meer gaan snijden. Dat kan ook het inkrimpen van de collectie dieren zijn", vertelt directeur Erik Zevenbergen in een interview bij Rijnmond. Het dierenpark is dit jaar al bijna vier maanden dicht door de coronamaatregelen en dat merkt het park in zijn kas. "We hebben bijna de helft minder bezoekers dan vorig jaar en dertien miljoen euro omzet minder." Dat wil overigens niet zeggen dat de pinguïns eind januari al op Marktplaats staan, want Zevenbergen houdt hoop dat het allemaal nog goed komt. "Ik vind dat je altijd hoop moet houden."

Mooi nieuws voor acteur James Doohan. De man overleed in 2005 en was vooral bekend van zijn rol in Star Trek, waar hij engineer James Montgomery Scott, oftewel Scotty speelde. Hij wilde ooit nog eens de ruimte bezoeken, maar dat was hem bij leven niet gegund. Nu is bekend geworden dat zijn as in 200 8illegaal het ruimtestation ISS heeft bezocht. Game-ontwikkelaar Richard Garriott was in 2008 de zesde ruimtetoerist ooit en smokkelde stiekem as van Doohan mee tijdens zijn trip. De zoon van Doohan legde contact met Garriott voorafgaand aan zijn vlucht in een poging de as van zijn vader alsnog in de ruimte te krijgen. "Het was volledig clandestien", onthult Garriott nu twaalf jaar later in een interview met The Times. Hij printte drie kaarten met de foto van Doohan erop, strooide as erop en lamineerde ze. Vervolgens verstopte hij deze kaarten in het vluchtgegevensbestand, dat al was goedgekeurd voor de twaalfdaagse vlucht. De drie kaarten hebben ieder een eigen bestemming gekregen, zo vertelt Garriott. Eén van de kaarten keerde terug op aarde en is nu in handen van de familie van Doohan. Een andere kaart is in de ruimte geschoten en zal uiteindelijk verbranden in de dampkring. De derde kaart bevindt zich echter nog in het ruimtestation. De stiekeme toerist verstopte de kaart onder de bekleding op de vloer van de Columbus-module. "Voor zover ik weet heeft niemand het daar ooit gezien en heeft niemand het verplaatst", vertelt Garriott. Helaas kan James Doohan er zelf niet van genieten, hij is dood. 

Gezin met corona kan brand niet ruiken, gered door virusvrije dochter

Buitenland

Hele tent in de as gelegd

Lees verder

Tiger King verwacht presidentieel pardon, heeft limousine al klaarstaan

Niet Doodchecken

Wil na vrijlating meteen een knipbeurt en een McRib

Lees verder

Run op bezorgjassen en uitlaathondjes om avondklok te omzeilen

Niet Doodchecken

'Avondklok starterpack' met kubustas en oranje jack

Lees verder

Meer NieuwNieuws

‘Burgemeesters en Kamer steunen avondklok’

Lees verder

VIDEO - Man met thuisdierentuin staat straks op straat

Lees verder

Licor 43-dief wordt straalbezopen door agenten naar cel gesleept

Lees verder

Vleermuizen bevuilen Haarlems kerkorgel

Lees verder

Opgesloten Navalny onthult miljardenpaleis Poetin

Lees verder

Senaatleider McConnell voorziet veilige inauguratie Biden

Lees verder

13 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Terrorkraai 'met identiteitscrisis' valt mensen aan bij Drentse supermarkt

Lees verder

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: