NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Harvard-professor: 'Aliens zijn in 2017 al langs geweest'

We zagen het schip alleen aan voor een komeet

Schreven we eerder vandaag nog over de radiotelescoop waar onze hoop om contact te maken met buitenaards leven te vinden is ingestort, blijkt dat we de ET's gewoon hebben gemist. Volgens Harvard-professor Avi Loeb zijn de aliens al in 2017 langs gevlogen om gedag te zeggen.

De theoretisch fysicus en voorzitter van de astronomieafdeling van de prestigieuze universiteit schrijft dat in zijn nieuwe boek Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth. Daarin schrijft hij over een opvallend gevormd object dat drie jaar geleden een bezoekje heeft gebracht aan ons zonnestelsel.

Het object wordt door wetenschappers Oumuamua genoemd en werd via een telescoop in Hawaii waargenomen. Het schip zou richting de ster Vega in het Lier-stelsel zijn gevlogen, slechts 25 lichtjaar bij ons vandaan. Drie dagen later kwam het dichtbij de zon, waarna het eind september met een snelheid van 94.790 kilometer per uur langs Venus' baan schampte en op 7 oktober langs de aarde kwam. De weg werd vervolgd richting het Pegasus-stelsel om vervolgens in de "in de duisternis te verdwijnen", aldus Loeb.

Niet zomaar een komeet

Volgens de een was Oumuamua gewoon een komeet, maar dat kan volgens Loeb niet. Het object was volgens hem tien keer langer dan dat het breed was. Dat is niet normaal voor een natuurlijk ruimteobject, zegt hij tegen New York Post. Een object in de vorm van een sigaar is onwaarschijnlijk, zegt hij. 

Waarom we het dan niet geloven? "Wat denk je dat er gebeurt als een holbewoner een mobiele telefoon ziet?", zegt hij. "Hij ziet alleen maar stenen zijn hele leven, hij zal denken dat het gewoon een glimmende steen is." Het grootste bewijs voor Loeb is de manier van bewegen. Het zwaartekrachtveld van de zon zou een natuurlijk object sneller moeten laten bewegen, legt hij uit. "En uiteindelijk duwt de zon het weg, waardoor het vertraagt." Dat gebeurde niet met Oumuamua. "Die versnelde een beetje terwijl het zich verwijderde."

Daarnaast vraagt Loeb zich af of we wel de slimsten van het universum zijn. "We zijn een soort dat zichzelf uitroeit door klimaatverandering en oorlog. Als we het samen doen, ons samen beter gedragen kunnen we dat voorkomen. In plaats daarvan verspillen we de middelen die we nog hebben terwijl we elkaar de tent uitvechten."

Senaatleider McConnell voorziet veilige inauguratie Biden

Buitenland

Twee leden Nationale Garde op non-actief

Lees verder

13 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

Binnenland

Met drie procent gestegen sinds december

Lees verder

Onderzoeksrapport rekent af met directeur toneelgroep Oostpool

Binnenland

Grensoverschrijdend gedrag kon jarenlang plaatsvinden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

PODCAST - Het NieuwNieuws van 19 januari

Lees verder

Populariteit e-books flink toegenomen tijdens lockdown

Lees verder

Fapacteur Ferry Doedens gaat zingen over zijn leven

Lees verder

Banketbakker gearresteerd vanwege peniscupcakes

Lees verder

KNVB en NOC*NSF waarschuwen voor desastreus gevolg avondklok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond bijt mishandelende man ziekenhuis in

Lees verder

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: