NieuwNieuws

Tech & Gaming

Beleggersleger Reddit stort zich massaal op cannabisaandelen

Wordt wiet het nieuwe GameStop?

De heisa rondom het aandeel GameStop is inmiddels wat afgekoeld, maar dat betekent niet dat de volgers van de subreddit  WallStreetBets het veroorzaken van ophef op de aandelenmarkt beu zijn. Ze hebben een nieuw speeltje gevonden: cannabis. In een paar dagen tijd knalden de koersen bedrijven die marihuana aanbieden, dat sinds enige jaren legaal is in de Verenigde Staten en Canada, tot wel 150 procent door het plafond, schrijft HLN.

Het gaat om koersen van toko's als Tilray, Sundial Growers, Aurora en Canophy Growth. Vooral bij Tilray lijkt het erop alsof de Redditers hun trucje van de short squeeze opnieuw uitproberen. Hierdoor brak het zweet twee weken geleden uit bij hedgefondsen die hun geld hadden ingezet op een daling met shorts in de gedateerde computerspellenzaak GameStop . Het tegendeel was na de actie van WallStreetBets het gevolg waardoor sommigen voor miljarden het schip in gingen.

Het grote verschil tussen shorts en reguliere aandelen is dat een koersduikeling niet alleen je inleg, maar ook je spaargeld kan kosten. Als een regulier aandeel naar nul daalt ben je alleen je investering maar kwijt. Shorts zijn 'geleende' aandelen waarvan de opbrengsten en verliezen in theorie tot oneindig kunnen stijgen.

Groot risico of goede belegging

Alle ballen op Tilray dus? Nee. Want het blijft een heksenketel met die koersen. Na een dikke stijging aan het begin van de week, daalde de koers gisteren alweer met 50 procent. Toch is de squeeze niet de enige reden dat beleggers high worden van cannabis. In steeds meer Amerikaanse staten en Canada is cannabis gelegaliseerd waardoor de bedrijven een steeds grotere potentiële afzetmarkt krijgen.

De koersen reageerden logischerwijs nogal op de uitspraak van kersverse vice-president Kamala Harris. Zij liet onlangs weten cannabis volledig te willen decriminaliseren. Dit was in veel staten al het geval, maar op federaal niveau wordt wiet nog altijd gezien als een illegale drug. Dit is niet alleen goed nieuws voor de gebruikers, maar ook voor de bedrijven die hierdoor ongestoord verder kunnen groeien zonder zich te hoeven bekommeren over bonje in rechtbanken.

Niet alleen cannabis is populair onder de 'Reddit-beleggers'. Ook de prijs van zilver is in de afgelopen weken behoorlijk hard gestegen. En ook de bitcoin breekt record na record. Inmiddels is de cryptomunt bijna 40.000 euro waard, meer dan viermaal zo veel als een jaar geleden. Snap je de heisa rond GameStop, Reddit en shorts nog steeds niet helemaal? Check dan de onderstaande uitlegvideo die het veel beter uitlegt dan de Nieuwnieuwsredacteur van dienst.

Moet je hier zelf aan meedoen? Slecht plan. Heel slecht plan.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: