NieuwNieuws

Tech & Gaming

Beleggersleger Reddit stort zich massaal op cannabisaandelen

Wordt wiet het nieuwe GameStop?

De heisa rondom het aandeel GameStop is inmiddels wat afgekoeld, maar dat betekent niet dat de volgers van de subreddit  WallStreetBets het veroorzaken van ophef op de aandelenmarkt beu zijn. Ze hebben een nieuw speeltje gevonden: cannabis. In een paar dagen tijd knalden de koersen bedrijven die marihuana aanbieden, dat sinds enige jaren legaal is in de Verenigde Staten en Canada, tot wel 150 procent door het plafond, schrijft HLN.

Het gaat om koersen van toko's als Tilray, Sundial Growers, Aurora en Canophy Growth. Vooral bij Tilray lijkt het erop alsof de Redditers hun trucje van de short squeeze opnieuw uitproberen. Hierdoor brak het zweet twee weken geleden uit bij hedgefondsen die hun geld hadden ingezet op een daling met shorts in de gedateerde computerspellenzaak GameStop . Het tegendeel was na de actie van WallStreetBets het gevolg waardoor sommigen voor miljarden het schip in gingen.

Het grote verschil tussen shorts en reguliere aandelen is dat een koersduikeling niet alleen je inleg, maar ook je spaargeld kan kosten. Als een regulier aandeel naar nul daalt ben je alleen je investering maar kwijt. Shorts zijn 'geleende' aandelen waarvan de opbrengsten en verliezen in theorie tot oneindig kunnen stijgen.

Groot risico of goede belegging

Alle ballen op Tilray dus? Nee. Want het blijft een heksenketel met die koersen. Na een dikke stijging aan het begin van de week, daalde de koers gisteren alweer met 50 procent. Toch is de squeeze niet de enige reden dat beleggers high worden van cannabis. In steeds meer Amerikaanse staten en Canada is cannabis gelegaliseerd waardoor de bedrijven een steeds grotere potentiële afzetmarkt krijgen.

De koersen reageerden logischerwijs nogal op de uitspraak van kersverse vice-president Kamala Harris. Zij liet onlangs weten cannabis volledig te willen decriminaliseren. Dit was in veel staten al het geval, maar op federaal niveau wordt wiet nog altijd gezien als een illegale drug. Dit is niet alleen goed nieuws voor de gebruikers, maar ook voor de bedrijven die hierdoor ongestoord verder kunnen groeien zonder zich te hoeven bekommeren over bonje in rechtbanken.

Niet alleen cannabis is populair onder de 'Reddit-beleggers'. Ook de prijs van zilver is in de afgelopen weken behoorlijk hard gestegen. En ook de bitcoin breekt record na record. Inmiddels is de cryptomunt bijna 40.000 euro waard, meer dan viermaal zo veel als een jaar geleden. Snap je de heisa rond GameStop, Reddit en shorts nog steeds niet helemaal? Check dan de onderstaande uitlegvideo die het veel beter uitlegt dan de Nieuwnieuwsredacteur van dienst.

Moet je hier zelf aan meedoen? Slecht plan. Heel slecht plan.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: