NieuwNieuws

Tech & Crypto

Beleggersleger Reddit stort zich massaal op cannabisaandelen

Wordt wiet het nieuwe GameStop?

De heisa rondom het aandeel GameStop is inmiddels wat afgekoeld, maar dat betekent niet dat de volgers van de subreddit  WallStreetBets het veroorzaken van ophef op de aandelenmarkt beu zijn. Ze hebben een nieuw speeltje gevonden: cannabis. In een paar dagen tijd knalden de koersen bedrijven die marihuana aanbieden, dat sinds enige jaren legaal is in de Verenigde Staten en Canada, tot wel 150 procent door het plafond, schrijft HLN.

Het gaat om koersen van toko's als Tilray, Sundial Growers, Aurora en Canophy Growth. Vooral bij Tilray lijkt het erop alsof de Redditers hun trucje van de short squeeze opnieuw uitproberen. Hierdoor brak het zweet twee weken geleden uit bij hedgefondsen die hun geld hadden ingezet op een daling met shorts in de gedateerde computerspellenzaak GameStop . Het tegendeel was na de actie van WallStreetBets het gevolg waardoor sommigen voor miljarden het schip in gingen.

Het grote verschil tussen shorts en reguliere aandelen is dat een koersduikeling niet alleen je inleg, maar ook je spaargeld kan kosten. Als een regulier aandeel naar nul daalt ben je alleen je investering maar kwijt. Shorts zijn 'geleende' aandelen waarvan de opbrengsten en verliezen in theorie tot oneindig kunnen stijgen.

Groot risico of goede belegging

Alle ballen op Tilray dus? Nee. Want het blijft een heksenketel met die koersen. Na een dikke stijging aan het begin van de week, daalde de koers gisteren alweer met 50 procent. Toch is de squeeze niet de enige reden dat beleggers high worden van cannabis. In steeds meer Amerikaanse staten en Canada is cannabis gelegaliseerd waardoor de bedrijven een steeds grotere potentiële afzetmarkt krijgen.

De koersen reageerden logischerwijs nogal op de uitspraak van kersverse vice-president Kamala Harris. Zij liet onlangs weten cannabis volledig te willen decriminaliseren. Dit was in veel staten al het geval, maar op federaal niveau wordt wiet nog altijd gezien als een illegale drug. Dit is niet alleen goed nieuws voor de gebruikers, maar ook voor de bedrijven die hierdoor ongestoord verder kunnen groeien zonder zich te hoeven bekommeren over bonje in rechtbanken.

Niet alleen cannabis is populair onder de 'Reddit-beleggers'. Ook de prijs van zilver is in de afgelopen weken behoorlijk hard gestegen. En ook de bitcoin breekt record na record. Inmiddels is de cryptomunt bijna 40.000 euro waard, meer dan viermaal zo veel als een jaar geleden. Snap je de heisa rond GameStop, Reddit en shorts nog steeds niet helemaal? Check dan de onderstaande uitlegvideo die het veel beter uitlegt dan de Nieuwnieuwsredacteur van dienst.

Moet je hier zelf aan meedoen? Slecht plan. Heel slecht plan.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: