NieuwNieuws

Tech & Gaming

Nieuwe Porsche 911 GT3 knalt met 510 pk

En oogt nog agressiever

Het heeft een kleine eeuwigheid geduurd, maar Porsche heeft eindelijk het doek van de nieuwe 911 GT3 getrokken. Het is de sportiefste versie van de nieuwe 911 en laat zien waar deze 992-generatie echt toe in staat is. Daar hangt wel een prijskaartje van 236.200 euro aan. 

Voor de cijfertjesfetisjisten: de GT3 perst 510 pk en 470 Nm uit zijn atmosferische 4,0 liter zescilinder boxermotor. Het is wel genoeg om de racer in 3,4 seconden naar de 100 km/u te lanceren en om uiteindelijk bij een topsnelheid van 320 km/u te eindigen. Kort samengevat: wederom extreem snel. 

Aero

Ondanks deze indrukwekkende cijfers is de nieuwe variant slechts 2 procent krachtiger dan zijn voorganger en dat is bij deze aantallen nagenoeg verwaarloosbaar. Daarom benadrukt Porsche dat vooral de verbeterde aerodynamica voor een snellere auto zorgt en dan met name op het circuit. Dat is onder meer te zien aan de gleuven in de voorzijde en de enorme vleugel achterop. Het levert een rondetijd op de Nürburgring Nordschleife op van 6:55.2, zo'n 17 seconden sneller dan zijn voorganger. 

Kopers kunnen nog steeds kiezen voor een handbak, al is een zeventraps automaat ook mogelijk. Voor de nieuweling moet je wel flink in de buidel tasten, want de prijs begint bij 236.200 euro en dan moet je ook nog uitgekozen worden door Porsche om er eentje te mogen kopen. 

Keuze

Mocht je dit nu allemaal een beetje te race-achtig vinden voor een straatauto, dan volgt er binnenkort een GT3 Touring, waarbij de grote spoiler achterop wordt weggelaten en de auto altijd is voorzien van een handbak, voor maximaal plezier op de weg. Is de GT3 juist te braaf voor jouw smaak, dan komt er uiteraard ook nog een GT3 RS waarbij alle vormen van comfort in de prullenbak worden gedonderd om gewicht te besparen voor de beste rondetijden. Zoals gebruikelijk is de keuze reuze bij Porsche, zolang je maar heel veel geld hebt.

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Toegegeven: ook een paar slechte

Lees verder

Bijna alle aanbiedingen verdrinken in nieuwe wet tegen stuntbier

Binnenland

Dat scheelt een slok op een borrel

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Victoria's Secret stopt met sexy 'Angels'

Lees verder

Stadioncrasher van Greenpeace bijna neergeschoten

Lees verder

Akwasi niet vervolgd voor oude tweets

Lees verder

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Lees verder

Brand sloopt hoofdgebouw Beekse Bergen

Lees verder

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bewaker speelt chirurg: patiënt overlijdt

Lees verder

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: