NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Yay, vrij!

Het weekend is weer (bijna) begonnen! Dat betekent weer tijd genoeg om de streamingsdiensten af te struinen naar je favoriete films en series. Of nieuwe favorieten. Wij hebben alvast ons best gedaan de kersen voor de taart te sorteren. Scheelt jou weer keuzestress. Fijn weekend!

Bios: Jungle Cruise

Na wat pandemie-perikelen is Disney inmiddels weer aardig op stoom. Deze week lanceren ze in bioscopen én voor VIP-members (= veel geld betalen voor een film die je ook op groot scherm in de bioscoop kunt kijken) de avonturenfilm Jungle Cruise. We durven het geen meesterwerk te noemen maar wel een lekkere wegkijker die het prima doet op groot scherm. Vooral als je niet veel anders te doen hebt. 

Dwayne Johnson en Emily Blunt maken een cruise over de Amazone om een speciale boom te vinden. Deze boom is magisch en kan heel Big Pharma in één klap slopen omdat de boom geneeskrachtig is. Maar zo’n gewas wordt natuurlijk beschermd door de nodige magische wezens en er zitten nog wat slechteriken achteraan. Verder zit Jack Whitehall ook in de film en dat is wat ons betreft altijd een reden om een film, serie of talkshow aan te zetten.

Ook in de bios: Songbird

Is het ‘too soon’ om films te maken over corona? Wellicht. Dat heeft de makers van Songbird er niet van weerhouden het te doen. Het is lockdownweek tweehonderd-nogwat. Iedereen die besmet is wordt in een kamp gezet waar je onmogelijk uitkomt. En op straat komen mag alleen als je geautoriseerd bent. Anders wordt je gewoon neergeschoten.

Klinkt als een prima horror-actiefilm. Om ‘t nou te bestempelen als dé release van het jaar? Mèh. Maar nu bijna alles behalve naar de bioscoop gaan ons weer is afgenomen, doen we ‘t er maar mee. Beetje vanwege coronamaatregelen een dystopische film over coronamaatregelen kijken. Topplan.

Docu: Summer of Soul

Als de voorspelde summer of love niet door kan gaan - alsof we ooit dachten dat we daadwerkelijk stonden te flirten met iedereen op Lowlands - dan maar een scherm vol goede muziek. Want in 1969 hadden ze wél festivals. In de New Yorkse wijk Harlem vond het Harlem Cultural Festival plaats. Dit muzikale spektakel duurde maar liefst zes weken en artiesten als Stevie Wonder, Nina Simone, Gladys Knight en Sly & The Family Stone traden op.

Er is meer dan veertig uur aan videomateriaal geschoten dat vervolgens ergens in een kelder is beland. Vijftig jaar lang. Niemand minder dan Questlove besloot de documentaire Summer of Soul over het festival te maken en die kijk je nu op Disney+.

Arthouse: Effacer l'historique

Wie gek is op de ongemakkelijke Franse cinema, zit goed met Effacer l’historique. Twee aan lager wal geraakte gescheiden vrouwen zijn goed bevriend met hun tevens alleenstaande buurman - die is zijn vrouw verloren. Ze hebben alledrie flinke problemen die vooral worden veroorzaakt door techgiganten als Facebook, Netflix, Amazon, Google, Apple en kunstmatige intelligentie. Gelukkig hebben ze elkaar en proberen ze koste wat het kost de techgiganten te slopen.

Ze zijn alleen alleen allemaal een beetje naïef, makkelijk te paaien met nepnieuws, phising en andere online oplichterij. Dat zorgt voor een intens ongemakkelijke, trage, grappige en typisch Frans-vreemde komedie. Met na afloop de nodige zin om je telefoon wat vaker uit te zetten. Nu te zien in de betere filmhuizen en via Picl.

Beste musical ooit: Rocketman

We kunnen er veel over zeggen, we kunnen het ook niet doen. Want we tipten ‘m al eerder, omdat Amazon Rocketman online gooide. Nu neemt Netflix het stokje over. Deze geweldige film over Elton John kijk je nu op de rode streamer. Based on a true fantasy en daarom extra geweldig, je hoeft er niet over na te denken of de chronologie klopt, zoals bij Bohemian Rhapsody niet bepaald het geval bleek. Muziek van Elton, zijn extravagante outfits, de samenwerking met Bernie Taupin en de onovertroffen Taron Egerton als Elton himself. De twee zijn overigens nog steeds goed bevriend en staan soms zelfs samen op het podium. Voor zover dat mag.

Zondagmiddagfilm: Body Brokers

Als je geld kunt verdienen aan mensen die ziek zijn, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? In Amerika gebeurde het nog niet zo lang geleden over de rug van verslaafden. Elke zorgverzekeraar moet verslavingszorg vergoeden en dat blijkt een goudmijn te zijn. Als je verslaafde zieltjes wint en die ook nog een beetje aan de dope weet te houden. 

Amazon maakte een film over dit fenomeen - Body Brokers is uiteraard iets gelikter, sensationeler en iets meer geromantiseerd dan het vermoedelijk echt is gegaan. Perfect voor liefhebbers van The Big Short, The Wolf of Wall Street, Inside Job en The Founder. Mooi man, kapitalisme. 

Op tv: The Other Guys

Heb je zaterdagavond zin in zo'n lekker makkelijke wegkijker? Dan heeft Spike goed nieuws, vanaf half negen kijk je The Other Guys. Met Dwayne The Rock Johnson en Samuel L. Jackson als de meest coole en onoverwinnelijke agenten ooit. Nou ja, ze blijken toch niet onoverwinnelijk. En dan moeten the other guys het overnemen. In dit geval Will Ferrell en Mark Wahlberg. Die bij lange na niet zo cool zijn als hun collega's en vooral ook niet zo goed kunnen samenwerken. Regisseur Adam McKay maakte de film en deed precies waar hij goed in is als hij samenwerkt met Ferrell: ongemakkelijke en ietwat flauwe komedie. Houden we van.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (77) - Treurnis special

Politiek

Mocro in rolstoel voor bus gerold door Karskens (ON), vader Willem Engel, Onno Hoes, Lammert, Sywert en meer

Lees verder

Geld, woningen en auto's in beslag genomen bij Sywert & Co

Algemeen

Daar gaat je BMW Z4

Lees verder

David Attenborough (96) werkt alweer aan nieuwe natuurdocu

Glamorama

Niet te stoppen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

OM vervolgt vrouw die Sander Dekker van fiets duwde

Lees verder

Justin Bieber, Paris Hilton en andere celebrities aangesproken op NFT promoties

Lees verder

Agent vervolgd voor mishandeling met waterkanon bij corona-demonstratie

Lees verder

VVN wil verbod op opvoerkits elektrische fietsen

Lees verder

Justitie tegen vrijgeven details huiszoeking Trump

Lees verder

Rode Kruis houdt hulppunt Ter Apel tijdelijk dicht

Lees verder

Oud-premier Myanmar Aung San Suu Kyi moet nog zes jaar extra de cel in

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Man wordt geofferd wakker na avondje zuipen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: