NieuwNieuws

Glamorama

Yvonne Coldeweijer bij de neus genomen door 'snuivende' Talitha Muusse

Roddelvlogger tuint met boter en (poeder)suiker in coke-opzetje BNR

Zelf benoemd juice-koningin Yvonne Coldeweijer heeft als lijdend voorwerp in een BNR-onderzoek tegen wil en dank aangetoond hoe makkelijk het is om BN'ers in diskrediet te brengen. Coldeweijer kreeg een video doorgestuurd aan de hand waarvan presentatrice Talitha Muusse door de roddelvlogger werd beschuldigd van cokegebruik op de BNR-toiletten.

Op beeld is te zien hoe Muusse met haar rug naar de camera toe een snuivende beweging maakt. Yvonne Coldeweijer beweerde de video van een van haar 'spionnen' te hebben ontvangen. De video werd door BNR anoniem ingestuurd naar de roddelvlogger die deze maar wat gretig in ontvangst nam en achter een betaalmuur deelde met haar abonnees.

Gretigheid, verzonnen details en gebrekkige wederhoor

BNR publiceerde zondagavond de oorspronkelijke video, waarop Muusse zich na de beweging omdraait en tot de camera richt. ''We hebben dit in scène gezet om te testen hoe journalistiek de juicekanalen zijn.'' Context van de video die in de versie die naar Coldeweijer werd gestuurd zorgvuldig was weggesneden.

In een begeleidend artikel wordt groots uitgepakt met de werkwijze van de roddelvlogger. De gretigheid waarmee ze de video in ontvangst nam. Het zelf verzinnen van het detail dat de filmer stiekem op een wc stond, terwijl de BNR-redacteur die de video maakte in werkelijkheid 'een bovengemiddeld lange bezoeker van de dames-wc' was. En niet te vergeten de 'wederhoor' die enkel bestond uit een Instagram DM met de vraag of het inderdaad cocaïne was waarmee Muusse haar neus stond te poederen.

De aankondiging van een heterdaadje met een 'snuivende' BN'er leverde de roddelkoningin nog best een aardig zakcentje op. Volgens BNR kreeg Coldeweijer er dankzij de video circa 100 betalende 'spionnen' bij. Deze betalen voor tenminste een maand per persoon tien euro. Zolang ze hun deelname aan het spionnenleger van Yvonne willen doorzetten, blijven ze tien euro per maand aftikken. Hoe groot het deel is dat de roddelvlogger onder de streep aan dit model overhoudt is niet bekend.

'Geen journalistiek'

Dat Muusse de aantijging stellig ontkende lijkt voor Coldeweijer geen aanleiding om de beschuldiging nog eens goed te onderzoeken. Wel houdt ze in haar video een minimale slag om de arm. ''Het zou natuurlijk kunnen dat dit is opgezet.'' De roddelkoningin lijkt zich onaantastbaar te wanen. Zo stelt zij in een reactie aan BNR dat ze een slag om de arm hield en dat ze niet gebonden is aan journalistieke principes en standaarden van waarheidsvinding. 

‘Lieve schat, ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet een of andere onderzoeksjournalist. Ik ben een gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That's it'.

Haar werkwijze wordt Yvonne Coldeweijer lang niet door iedereen in dank afgenomen. De roddelvlogger werd recent voor de rechter gesleept door zangeres Samantha Steenwijk die een rectificatie eiste na een beschuldiging van Coldeweijer. De winst voor de juice-koningin was dat zij haar bronnen niet hoefde prijs te geven en dus wettelijk dezelfde gerechtelijke bescherming geniet als journalisten, wel moest zij haar uitspraken over Steenwijk rectificeren.

Politiek

Boeren toeren op: op Mediapark en bij stikstof-minister Christianne van der Wal (VVD)

Lees verder

RIVM wist weken voor eerste coronagolf dat zorg overbelast zouden raken

Algemeen

Uit de modellen werd duidelijk dat Nederland niet klaar was voor een uitbraak

Lees verder

VIDEO - Tribune Colombia begeeft 't: vier mensen komen om in stierenvechtarena

Algemeen

Bij het instorten van de tribune raakten honderden mensen gewond

Lees verder

Veilingvoer: De McLaren hypercar die Nederlanders niet mochten kopen

Tech & Crypto

Zelfs niet als ze genoeg geld hadden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gewonde bij explosie op vakantiepark Peter Gillis

Lees verder

Nederlanders zwaargewond bij trike-ongeluk in Italië

Lees verder

22 jongeren sterven mysterieuze dood in Zuid-Afrikaanse kroeg

Lees verder

Maurice de Hond: BBB virtueel tweede partij van Nederland

Lees verder

Mail: Voorzitter BIJ1 stapt op - Partijbestuur stelt alleen maar vragen

Lees verder

Opnieuw grote crypto-hack: 100 miljoen USD gestolen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw bevrijd van gijzelnemer dankzij bericht via bezorgdienst

Lees verder

Het is officieel: in deze stad zijn mensen het gelukkigst

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: