NieuwNieuws

Glamorama

Yvonne Coldeweijer bij de neus genomen door 'snuivende' Talitha Muusse

Roddelvlogger tuint met boter en (poeder)suiker in coke-opzetje BNR

Zelf benoemd juice-koningin Yvonne Coldeweijer heeft als lijdend voorwerp in een BNR-onderzoek tegen wil en dank aangetoond hoe makkelijk het is om BN'ers in diskrediet te brengen. Coldeweijer kreeg een video doorgestuurd aan de hand waarvan presentatrice Talitha Muusse door de roddelvlogger werd beschuldigd van cokegebruik op de BNR-toiletten.

Op beeld is te zien hoe Muusse met haar rug naar de camera toe een snuivende beweging maakt. Yvonne Coldeweijer beweerde de video van een van haar 'spionnen' te hebben ontvangen. De video werd door BNR anoniem ingestuurd naar de roddelvlogger die deze maar wat gretig in ontvangst nam en achter een betaalmuur deelde met haar abonnees.

Gretigheid, verzonnen details en gebrekkige wederhoor

BNR publiceerde zondagavond de oorspronkelijke video, waarop Muusse zich na de beweging omdraait en tot de camera richt. ''We hebben dit in scène gezet om te testen hoe journalistiek de juicekanalen zijn.'' Context van de video die in de versie die naar Coldeweijer werd gestuurd zorgvuldig was weggesneden.

In een begeleidend artikel wordt groots uitgepakt met de werkwijze van de roddelvlogger. De gretigheid waarmee ze de video in ontvangst nam. Het zelf verzinnen van het detail dat de filmer stiekem op een wc stond, terwijl de BNR-redacteur die de video maakte in werkelijkheid 'een bovengemiddeld lange bezoeker van de dames-wc' was. En niet te vergeten de 'wederhoor' die enkel bestond uit een Instagram DM met de vraag of het inderdaad cocaïne was waarmee Muusse haar neus stond te poederen.

De aankondiging van een heterdaadje met een 'snuivende' BN'er leverde de roddelkoningin nog best een aardig zakcentje op. Volgens BNR kreeg Coldeweijer er dankzij de video circa 100 betalende 'spionnen' bij. Deze betalen voor tenminste een maand per persoon tien euro. Zolang ze hun deelname aan het spionnenleger van Yvonne willen doorzetten, blijven ze tien euro per maand aftikken. Hoe groot het deel is dat de roddelvlogger onder de streep aan dit model overhoudt is niet bekend.

'Geen journalistiek'

Dat Muusse de aantijging stellig ontkende lijkt voor Coldeweijer geen aanleiding om de beschuldiging nog eens goed te onderzoeken. Wel houdt ze in haar video een minimale slag om de arm. ''Het zou natuurlijk kunnen dat dit is opgezet.'' De roddelkoningin lijkt zich onaantastbaar te wanen. Zo stelt zij in een reactie aan BNR dat ze een slag om de arm hield en dat ze niet gebonden is aan journalistieke principes en standaarden van waarheidsvinding. 

‘Lieve schat, ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet een of andere onderzoeksjournalist. Ik ben een gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That's it'.

Haar werkwijze wordt Yvonne Coldeweijer lang niet door iedereen in dank afgenomen. De roddelvlogger werd recent voor de rechter gesleept door zangeres Samantha Steenwijk die een rectificatie eiste na een beschuldiging van Coldeweijer. De winst voor de juice-koningin was dat zij haar bronnen niet hoefde prijs te geven en dus wettelijk dezelfde gerechtelijke bescherming geniet als journalisten, wel moest zij haar uitspraken over Steenwijk rectificeren.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: