NieuwNieuws

Tech & Crypto

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Oh, nu krijgen we nog meer data over onze gebruikers

Facebook doopt zijn betalingssysteem Facebook Pay om tot Meta Pay.  Facebookoprichter Mark Zuckerberg kondigde geheel in stijl via zijn eigen social media platform aan dat de wijziging de eerste stap is naar een digital wallet voor de metaverse.       

Meta Pay is net zo eenvoudig in gebruik als het oude Facebook Pay. Je kunt er nog steeds mee shoppen, geld mee overmaken of doneren aan een goed doel via onder andere Facebook, Instagram en Whatsapp (allen onderdeel van Meta). Wel zo prettig voor mensen die liever alles bij het oude houden. De vernieuwing van de betalingsmethode zit hem vooral in toegevoegde features die bruikbaar zijn in de metaverse. 

Mark Zuckerberg kondigt Meta Pay op zijn Facebookprofiel aan

Met Meta Pay manage je 'veilig' je identiteit

De metaverse is een digitale wereld waarin je bijvoorbeeld als avatar rondloopt met een digitale Gucci-tas. Wie wil dit nou niet. Je kunt jezelf iedere online identiteit aanmeten die je maar wilt. Van een hond tot een alien. Een interessante ontwikkeling waar steeds meer grote, internationale (marketing)bedrijven in stappen. Zo ook softwarebedrijf Salesforce

Het idee van Meta is dat we in de toekomst allerlei digitale producten aanschaffen waar zo'n digital wallet handig voor is. Aangezien Meta bouwt aan een eigen metaverse is Meta Pay een voor de hand liggende stap. Facebook zelf ziet de betalingsmethode overigens als een goed middel voor 'het op veilige wijze managen van je (online) identiteit, wat je bezit en hoe je betaalt.' 

Op veilige wijze je online identiteit managen klinkt als iets wat we allemaal willen. En Facebook haakt graag aan! Het kan niet anders dan dat die nieuwsgierig meekijkt over je schouder. Het managen van je eigen identiteit? In hoeverre heb je daar invloed op als algoritmes bepalen naar welke posts en video's je kijkt waardoor je uiteindelijk eindigt als een fervent aanhanger van Willem Engel? Iets om over na te denken dus voordat je gezellig rondwandelt in Meta's metaverse.  

Facebook, Meta en de metaverse

Mark, een echte visionair, bouwt al enige tijd aan een eigen metaverse. Het bedrijf gelooft heilig in deze technologie en bouwt daarom aan een online wereld waarin echt van alles uit ons dagelijkse leven samenkomt. Denk aan het spelen van spelletjes, social media, onze favoriete merken en webshops. Vanuit deze visie wijzigde Facebook oktober vorig jaar zijn naam naar Meta. En oké, misschien ook om de aandacht af te leiden van alle negatieve berichtgeving rondom Facebook. Het zou waarschuwingen negeren over hoe het platform de complete wereld schade aanricht. 

De metaverse van Meta wordt op het moment getest in HongKong. Via koffieketens, scholen en kunstinstituten wordt data en gebruikservaringen verzameld en onderzocht hoe de metaverse samengaat met ons huidige leven. Ben je benieuwd naar de visie van Mark op zijn metaverse en hoe het eruit zou kunnen zien? Hieronder zie je een gaaf filmpje! 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: