NieuwNieuws

Tech & Crypto

Meta lanceert digital wallet Meta Pay

Oh, nu krijgen we nog meer data over onze gebruikers

Facebook doopt zijn betalingssysteem Facebook Pay om tot Meta Pay.  Facebookoprichter Mark Zuckerberg kondigde geheel in stijl via zijn eigen social media platform aan dat de wijziging de eerste stap is naar een digital wallet voor de metaverse.       

Meta Pay is net zo eenvoudig in gebruik als het oude Facebook Pay. Je kunt er nog steeds mee shoppen, geld mee overmaken of doneren aan een goed doel via onder andere Facebook, Instagram en Whatsapp (allen onderdeel van Meta). Wel zo prettig voor mensen die liever alles bij het oude houden. De vernieuwing van de betalingsmethode zit hem vooral in toegevoegde features die bruikbaar zijn in de metaverse. 

Mark Zuckerberg kondigt Meta Pay op zijn Facebookprofiel aan

Met Meta Pay manage je 'veilig' je identiteit

De metaverse is een digitale wereld waarin je bijvoorbeeld als avatar rondloopt met een digitale Gucci-tas. Wie wil dit nou niet. Je kunt jezelf iedere online identiteit aanmeten die je maar wilt. Van een hond tot een alien. Een interessante ontwikkeling waar steeds meer grote, internationale (marketing)bedrijven in stappen. Zo ook softwarebedrijf Salesforce

Het idee van Meta is dat we in de toekomst allerlei digitale producten aanschaffen waar zo'n digital wallet handig voor is. Aangezien Meta bouwt aan een eigen metaverse is Meta Pay een voor de hand liggende stap. Facebook zelf ziet de betalingsmethode overigens als een goed middel voor 'het op veilige wijze managen van je (online) identiteit, wat je bezit en hoe je betaalt.' 

Op veilige wijze je online identiteit managen klinkt als iets wat we allemaal willen. En Facebook haakt graag aan! Het kan niet anders dan dat die nieuwsgierig meekijkt over je schouder. Het managen van je eigen identiteit? In hoeverre heb je daar invloed op als algoritmes bepalen naar welke posts en video's je kijkt waardoor je uiteindelijk eindigt als een fervent aanhanger van Willem Engel? Iets om over na te denken dus voordat je gezellig rondwandelt in Meta's metaverse.  

Facebook, Meta en de metaverse

Mark, een echte visionair, bouwt al enige tijd aan een eigen metaverse. Het bedrijf gelooft heilig in deze technologie en bouwt daarom aan een online wereld waarin echt van alles uit ons dagelijkse leven samenkomt. Denk aan het spelen van spelletjes, social media, onze favoriete merken en webshops. Vanuit deze visie wijzigde Facebook oktober vorig jaar zijn naam naar Meta. En oké, misschien ook om de aandacht af te leiden van alle negatieve berichtgeving rondom Facebook. Het zou waarschuwingen negeren over hoe het platform de complete wereld schade aanricht. 

De metaverse van Meta wordt op het moment getest in HongKong. Via koffieketens, scholen en kunstinstituten wordt data en gebruikservaringen verzameld en onderzocht hoe de metaverse samengaat met ons huidige leven. Ben je benieuwd naar de visie van Mark op zijn metaverse en hoe het eruit zou kunnen zien? Hieronder zie je een gaaf filmpje! 

Waterstand in de Rijn vandaag lager dan ooit gemeten

Algemeen

Vorige record stamt uit oktober 2018

Lees verder

'Eerste versie van app voor Europees DigiD moet volgend jaar klaar zijn'

Tech & Crypto

Van Huffelen wil inzetten op open-source voor omstreden Europese digitale identiteit 

Lees verder

Japanse jeugd drinkt veel te weinig, en daar gaat de fiscus wat aan doen

Niet Doodchecken

Dat is nog eens een goede zaak, hé!

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Slechts 1 procent van huizenaanbod is beschikbaar voor modaal inkomen

Lees verder

Menselijke resten in geveilde koffer blijken kinderlijken

Lees verder

'Nederlandse Triatlonbond stortte atleten in eenzaamheid en depressie'

Lees verder

Noren gaan standbeeld voor gedode walrus Freya neerzetten

Lees verder

Man met kruisboog wilde Queen Elizabeth vermoorden

Lees verder

Airbnb jaagt met speciale software op huisfeesten

Lees verder

Spaanse vrouw beschuldigt Dance Valley-directeur van verkrachting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

'Oud-premier Australië maakte zichzelf schaduwminister van drie ministeries'

Lees verder

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: