NieuwNieuws

Glamorama

YouTube: "Opbokken, Lange Frans heeft vaker gezondigd"

Zélfs Arjen Lubach kon de machtige algoritmegoden niet meer overtuigen

YouTube reageerde woensdagavond met een uitgebreide toelichting op de veelbesproken Lange Frans-ban. Lang verhaal kort: Lubach had er niks mee te maken, hij was al eerder de fout in gegaan, negeerde een laatste waarschuwing en aan lager wal geraakte Nederrappers met een mening krijgen geen uitzonderingspositie.

Om de kijkhut adverteerdersvriendelijk en gezellig te houden, voerden ze onlangs een aantal 'strengere regels' in  om verspreiding van haat, intimidatie en (medische) nepinformatie een halt toe te roepen. Zondag met Lubach, vermeende betrokkenheid bij satanistische complottheorieën of de Covid-19-besmetting van Maxim Hartman speelden hier geen rol in.

Lange Frans is het oneens met de beslissing van de YouTube. Sterker nog: hij zou als politiek geëngageerde mediapersoonlijkheid, die alleen maar interessante vragen stelt, slachtoffer zijn van cybercensuur.

Hoeveel moeten er nog komen? Hoeveel moeten er nog gaan?

Een huilende Lange Frans deed vanochtend een wanhopige oproep aan zondagavond-dominee Lubach om te helpen zijn niet-controversiële hits van vroeger terug te krijgen. Toch kon zelfs de populaire VRPO-labrador met zijn vermeende 'connecties' geen opening in de controversiële content-lockdown forceren.

Maar waarom nou? Dat blijft in het midden. Wie nu afstemt op het YouTube-cabal van de Diemen-Zuiderling krijgt te zien dat er een aantal zonden aan zijn kerfstok hangen. Dit kunnen zaken zoals 'gerichte pesterijen, waaronder stalken, bedreiging, kwetsen en intimideren' zijn waar de argeloze Jijbuiskindertjes tegen beschermd dienen te worden.

Omdat Gebande Frans volgens de algoritmegoden geen maker is van 'educatieve, informatieve, wetenschappelijke, artistieke of waarheidsgetrouwe content', zien zij geen aanleiding de complotcontent en bijdrages aan de QAnon van de Nederlandse popgeschiedenis opnieuw te beoordelen.

Wie waren deze helden?

Is het pluriforme nieuws-aanbod in Nederland hiermee richting van China opgekropen? Opinie-oliebol Rappert Jensen, die acteur die ooit de Slimste Mens was maar nu niet meer en relatief veel anonieme Twitteraars met acht cijfers achter hun naam, vinden van wel. 

Over de goede intenties van Lubach wordt inmiddels hardop getwijfeld omdat zijn producent een 'interessant' konijnenholletje deelt met minister Kajsa Ollongren. Als laatste bloedoffer wil Frans met YouTube bellen om de contentplooien glad te strijken. 

Mocht hij ze aan de lijn krijgen dan zou hij zich allicht minder des duivels moeten opstellen dan gisteren in de gesprekken met Luuk Ikkink en een redactiemedewerker van RTL Boulevard die het volgens eigen onderzoek naar omstandigheden nog altijd goed maakt.

Het is niet bekend of de gedupeerde fans van nederrapklassiekers zoals Moppie (2004), Het land van (2005) en Kamervragen (2008) in aanmerking komen voor slachtofferhulp of dat er daadwerkelijk Kamervragen gesteld worden.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: