NieuwNieuws

Binnenland

Annabel Nanninga: 'krankzinnige' Baudet moet weg

Eist dat Baudet niet op de kieslijst komt en uit het bestuur vertrekt

Annabel Nanninga, partijprominent en katalysator van de dit weekend geëscaleerde Forum-rel, eist het definitieve en volledige vertrek van voormalig(?) partijleider Thierry Baudet. Op The Post Online breekt ze volledig en ondubbelzinnig met Baudet. “Ik stap nu niet op, maar Thierry moet uit het bestuur en niet op de kieslijst.” 

Na het vertrek van Baudet als lijsttrekker, partijleider en voorzitter maar zijn aanblijven als eventueel lijstduwer en lid van het bestuur roept Nanninga haar mede-FvD’ers op de breuk met Thierry en zijn ‘onfrisse bruine dampen’ compleet te maken. “De kans bestaat dat het bestuur (effectief onverminderd onder leiding van Baudet, laat u niks wijsmaken) mij hierom royeert,” schrijft ze. “Dat zou betekenen dat je binnen (J)FVD beter nazistisch gedachtengoed kan propageren dan je er tegen uitspreken. Dat zij dan zo, ik heb het in ieder geval geprobeerd.”

Nanninga was de vrouw die dit weekend de golf aan kritiek op het bestuur van de partij en jongerenvereniging JFvD (lees: Baudet en jeugdleider annex kamerkandidaat Jansen) opende. De reactie op uitgelekte nazistische, racistische, antisemitische en homofobe appjes binnen de jongerenclub, namelijk om een intern onderzoek te laten uitvoeren door Forummers Van Haga, Ephraim en Cliteur, vond zij samen met een berg andere partijpolitici veel te zwak. Ook nu vindt ze Baudets reactie niet ver genoeg gaan. "De offers die hij vandaag en gisteren heeft gebracht, zijn helaas een wassen neus."

Eis

Nanninga constateert dat het volledige vertrek van Baudet de enige manier is waarop de partij verder kan. Hij 'flikkert liever de hele partij in de open haard' dan dat hij overgaat 'tot het uitroken, ontslaan en royeren' van de 'foute elementen' binnen Forum, schrijft ze. In plaats van de antisemitische elementen in de partij aan te pakken, zo hekelt Nanninga, wijst Baudet naar de media. "De media praten geen nazisme propagerende aapjes goed. [...] De media bellen volksvertegenwoordigers niet schreeuwend op, 'Ik ben de partij.' De media stellen geen bewezen, herhaaldelijk postende malloot aan als fractiemedewerker."

Nanninga ziet graag dat Forum voor Democratie voort blijft bestaan, maar wilt zich alleen nog maar voor de partij in blijven zetten als Baudet uit het bestuur stapt, niet op de kieslijst komt en extremistische elementen 'uit de partij worden gegooid.' Ze roept haar collega's op zich bij haar eis aan te sluiten. Het is nog niet duidelijk welke FvD-politici dat ook doen. 

Nanninga gebruikt stevige taal om met haar voormalige baas te breken. Zijn offers zijn een ‘wassen neus,’ zijn gedrag ‘ongecontroleerd,’ hij ‘beschermt nazistische relpubers,’ hij kraamt ‘controversieel geleuter’ uit, hij ‘flirt met complottheorieën en types van bedenkelijk allooi,’ houdt een ‘rot jongerenbestuur aan de macht,’ raakt ‘in duizelingwekkend tempo gepeilde zetels kwijt,’ houdt een ‘interne angstcultuur in stand,’ maakt ‘in een weekend een hele partij kapot,’ is ‘totaal onhoudbaar in het bestuur,’ speelde een ‘messiaanse martelaarsact’ met ‘krankzinnig gemekker over ‘trial by media,’ en is deel van de ‘onfrisse bruine dampen’ die uit de ‘rokende puinhopen van wat ooit de grootste partij van Nederland was’ walmen. Zo.

Chaos

Vandaag en gisteren denderde de chaos rond de partij onverminderd het weekend uit. Na de eerste golf van kritiek op het interne appjes-onderzoek besloot het bestuur van de JFvD 'tijdelijk terug te treden,' een zet die op geen enkele statutaire basis kon rekenen. Een deel van kritisch FvD werd alleen nog maar bozer. Een insider zou hebben verklaard dat het vanaf dat punt 'oorlog' zou zijn. Er werd een partijbreed overleg gepland, maar voordat men zich in een Van der Valk-hotel in Tiel kon beraden kondigde Baudet zijn vertrek als lijsttrekker aan. Hij zou dat hebben gedaan nadat zijn 'goede vriend' Freek Jansen de handdoek in de ring had gegooid. Welke posities Baudet en Jansen overhielden was lang onduidelijk, totdat Baudet vandaag verklaarde zijn voorzitterschap van het partijbestuur ook in te leveren. Onverwachts kwam daar het directe vertrek van Hiddema vandaag bij. Tegen de Telegraaf zij hij dat overigens niet te doen uit onvrede jegens Baudet. 

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Glamorama

Belangrijke samenwerking voor de camera

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Binnenland

Wilders probeert het nog maar eens

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Haas gaat jaartje door met Mazepin en Schumacher

Lees verder

OM eist 4 jaar cel voor overval op Fred van Leer

Lees verder

Wilders rekent migratie om in kolencentrales

Lees verder

Irritatie over mobieltjes in de Kamer

Lees verder

Omtzigt: 'Dit land is knalhard vastgelopen'

Lees verder

Meteen ruzie bij opening Algemene Beschouwingen

Lees verder

VIDEO - Beelden vanuit gecrashte vliegtuig met skydivers naast A50

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: