NieuwNieuws

Sport

Lewis Hamilton definitief terug voor nieuw seizoen F1, Mercedes presenteert W13

Masi er uit, Lewis er in

Lewis Hamilton blijft in de Formule 1. Dat suggereerde hij onlangs al op Twitter, maar zijn aanwezigheid bij de presentatie van de Mercedes-bolide voor 2022 bevestigt dat definitief. De nieuwe auto, W13 gedoopt, mag meteen de baan op vandaag voor een filmdag op Silverstone.

De W13 werd onthuld in het traditionele Mercedes-grijs waar de Silver Arrows tot 2020 mee reden. Daarna werden de auto's in zwarte folie verpakt, nadat Hamilton zich na de dood van een zwarte man in Amerika zeer betrokken ging tonen bij de Black Lives Matter-beweging.

Directe concurrent Red Bull Racing presenteerde de nieuwe bolide vorig week al, klassieke concurrent Ferrari trok donderdag de doeken van de nieuwe bolide van de Italiaanse renstal. Hij is wederom scharlaken rood.

Hamilton gaat strijden voor zijn achtste titel en in het stoeltje naast hem komt landgenoot George Russell hem assisteren. De jonge Brit stapt van Williams over naar het Mercedes-team, Valtteri Bottas neemt komend seizoen plaats achter het stuur van een Alfa Romeo.

Masi out, Lewis in

De presentatie van de nieuwe Mercedes, waar zevenvoudig wereldkampioen Hamilton voor de tiende jaar achter het stuur zal kruipen, komt één dag na de bekendmaking door de FIA dat racedirecteur Michael Masi wordt weggepromoveerd. "Toto. We went car racing" zullen voor altijd zijn fameuze laatste woorden zijn.

In het politieke geruchtencircuit rond de koningsklasse wordt al langere tijd gefluisterd dat het vertrek van Masi een voorwaarde was voor Hamilton om terug te keren in de sport. Mercedes werd in de laatste ronde van de laatste race van 2021 verrast door een late beslissing van de Australiër, die Max Verstappen in de gelegenheid stelde om Hamilton te passeren en het wereldkampioenschap onder zijn neus weg te snaaien.

Het spectaculaire F1-seizoen van 2021 legde de sport overigens geen windeieren: er werden kijkersrecords gebroken, evenals "engagement-records" - betrokkenheidsreacties - op internet en sociale media. Het seizoen herbeleven kan vanaf 11 maart op Netflix in een nieuw seizoen van Drive to Survive. Eind maart is het LO, AAWG bij de eerste Grand Prix van 2022, in Bahrein.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: