NieuwNieuws

Binnenland

26-jarige Limburger opgepakt voor bedreiging Pieter Omtzigt

De verdachte luistert naar de naam Danny V. en maakt - voor zover bekend - GEEN muziek

De politie heeft donderdag een man opgepakt die ervan wordt verdacht een van de belagers van Pieter Omtzigt. Het zou gaan om Danny V. die de beelden van zijn arrestatie zelf filmde en op sociale media verspreidde. De aanhouding vond plaats in een woning in het Limburgse Heerlen.

De 26-jarige V. zou een fanatieke QAnon-aanhanger zijn die zich eind vorige maand misdroeg op het Binnenhof. Toen ze Omtzigt in de buurt zagen rondlopen en hem herkenden, besloten ze hun woede op de CDA'er te richten die hier gezien zijn lichaamstaal absoluut niet op zat te wachten.

Het Kamerlid is ongeveer een kwartier lang door de boeh-groep achtervolgd en kreeg hierbij ook doodsbedreigingen om zijn oren. Uiteindelijk wist hij behoorlijk aangedaan het Tweede Kamer-gebouw te betreden zodat de viruswaanzinnigen niet meer bij hem in de buurt konden komen.

Filmbeelden van de boze burgers en hun tripje naar het Tweede Kamer-gebouw zijn nog steeds te vinden op YouTube.

Heterdaadje op het bewegende plaatje

De beelden van deze confrontatie leidden tot een golf van verontwaardiging in Den Haag maar ook op sociale media. Een dag na het incident besloot Kamervoorzitter Arib om aangifte te doen tegen de betogers die hun controversiële bezoekje aan het Binnenhof met hun eigen apparatuur vastlegden.

Ze waren daar beland nadat de politie een einde had gemaakt aan een anti-lockdowndemonstratie in de Haagse binnenstad eerder op de dag georganiseerd door Viruswaanheid. V. zou een fervent tegenstander zijn van 'het politieke bestel' en is verwikkeld in een 'strijd tegen de overheid vanwege het dictatoriale coronabeleid'.

Aan NRC Handelsblad bevestigt het OM dat er inderdaad een 26-jarig heerschap uit Heerlen in bewaring is genomen op verdenking van bedreiging. Ze willen niet bevestigen of om V. gaat en of hij is aangehouden vanwege het lastigvallen van het populaire CDA-Kamerlid die na een eerlijk verlopen lijsttrekkersstrijd het moest afleggen tegen Hugo de Jonge.

Bewijsmateriaal voor zijn betrokkenheid bij het incident verzamelen, zal voor de politie vermoedelijk niet al te veel recherchewerk vergen. V. heeft het hele gebeuren namelijk zelf in beeld gebracht terwijl hij in een goedgemutste en benevelde gemoedstoestand leek te verkeren.

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Sport

Vetrekgeruchten bleken niet waar

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: