NieuwNieuws

Glamorama

Gordon gestrand in Zuid-Afrika; komt hij thuis voor kerst?

Of lukt het hem om via de achterdeur Nederland weer in te komen.

Dat niet alleen onbekende, maar ook Bekende Nederlanders getroffen worden door het gruwelijke leed dat coronavirus heet blijkt wel uit de noodkreet van Gordon vanuit Zuid-Afrika. Vanwege de nieuwe reisbeperkingen kan hij niet terugvliegen naar Nederland. Eigen schuld dikke bult? Niet voor Gordon. Voor Zuid-Afrika is een reisadvies oranje van kracht dat iedere niet-essentiële reis nadrukkelijk ontraadt.

Toch was de aard van Gordon's wiptrip aan het land wel degelijk van essentiële aard, hij had weer eens een nieuwe 'liefde van zijn leven' gevonden. Even leek het erop dat zijn rampjaar 2020 toch nog met een Kaap de Goede Hoop zou eindigen na een afschuwelijke opeenstapeling van leed. Want niet veel mensen weten, is dat Gordon in een afkickkliniek zat en hij een jaar tien maanden clean is gebleven.

Toch lijkt de essentiële terugreis om gevaar te komen. "Gelet op de huidige omstandigheden en de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus in zowel Europa als in Zuid-Afrika wil hij graag bij familie en vrienden zijn", aldus een Gordon-woordvoerder. Deze kerstwens dreigt in duigen te vallen: alle vluchten naar Nederland zijn gecanceld vanwege de uitbraak van de gemuteerde coronavariant, zelfs voor BN'ers met een zwaar jaar.

Kon ik maar even bij je zijn

Omdat Gordon wel wat tegenslagen gewend is na dit helse jaar, dat voor hem sowieso veel afschuwelijker was dan voor andere mensen, laat hij het er niet bij zitten. KLM wordt hem niet, maar nu probeert hij via een andere maatschappij naar Nederland te komen. Vol goede moed en met een negatieve coronatest in zijn kontzak, gaat hij zijn uiterste best doen om thuis te komen.

2020 was voor de 52-jarige Cornelis Heuckeroth een emotionele achtbaan die vooral naar beneden denderde. Dit is eigenlijk heel superoneerlijk omdat dit juist het jaar zou worden van zijn grote comeback als zanger én presentator. Gordon had dit na jarenlang leed op het gebied van verslavingen, liefdesverdriet, stemproblemen, conflicten en drama meer dan verdiend, vond hij zelf. 

Toch had het lot andere plannen. Gordon werd onder meer slachtoffer van geannuleerde optredens, geschrapte televisieprogramma's, een roofoverval, massa-ontslagen bij zijn horecabedrijven, beschuldigingen. en haters waaronder Angela de Jong. Waar gemiddelde stervelingen allang de hoop zouden opgeven na zoveel leed, blijft de bescheiden BN'er naar eigen zeggen positief. Hiermee bedoelt hij overigens niet corona-positief.

Omdat ik van je hou

Minister Blok van Buitenlandse Zaken reageerde dinsdagmiddag vrijwel direct nadat de schrijnende situatie waarin Gordon verkeerde naar buiten kwam in de media. De minister maakte bekend dat Nederlanders, bekend én onbekend, die vastzitten in Zuid-Afrika en Groot-Brittannië tóch naar huis kunnen. Voorwaarde is wel dat zij een negatieve coronatest kunnen overhandigen bij vertrek.

Twee jaar geleden viel kerst voor Gordon ook al volledig in het water door een Zuid-Afrikaanse liefde van zijn leven. Toen waren het echter geen reisbeperkingen vanwege virussen die roet in het kerstdiner gooiden, maar de instabiele mentale toestand waarin zijn nieuwe vlam verkeerde. Binnen een dag na aankomst in Nederland, vertrok het 24-jarige model Ryk weer gillend naar huis.

Of het Ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale privéjet stuurt om Gordon op te pikken, is voor alsnog niet duidelijk. Maar het heeft er alle schijn van dat hij toch nog terugkeert zodat hij tijdens de kerstdagen niet alleen hoeft te zijn. Het zou zomaar kunnen dat we op de valreep van 2020 toch nog met een positieve noot afsluiten.

Wat fijn he?

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: