article image Algemeen © ANP

Bonje in villadorp Laren: pandjesbaas dreigt al zijn panden wit te schilderen

Auteur
Datum: 23/08 10:45

'Wilt u mijn bedrijf in een kwaad daglicht zetten?'

Pandjesbaas Michael van de Kuit , eigenaar van 25 panden in het chique Laren waaronder Suits Supply en La Place, dreigt een statement te maken door al zijn panden wit te schilderen. De reden: hij is ontevreden over het besluit van de gemeente dat hij een vergunning had moeten aanvragen voor de witgeschilderde gevel van Mr Marvis, een winkel in het dorp.

Omgevingsvergunning 

Karel Loeff, gemeenteraadslid voor het lokale Larens Behoud, stelde naar aanleiding van de witgeschilderde gevel vragen aan de gemeente. Het College meldde daarop dat het witten in strijd is met de omgevingsvergunning voor renovatie en verbouw. Pandjesbaas Van de Kuit moet van de gemeente met terugwerkende kracht een vergunning aanvragen óf het pand terugbrengen in de originele staat, schrijft De Telegraaf.

Van de Kuit liet zijn onvrede blijken met een e-mail. Volgens de ondernemer is er sprake van cherry picking. ‘’Het is volstrekte willekeur en maar wat roepen zonder gedegen onderzoek. Wilt u mijn bedrijf in een kwaad daglicht zetten?’’

Michael van de Kuit is niet van plan om een nieuwe vergunning aan te vragen. Volgens hem is dat namelijk niet nodig voor het witten van een gevel. 

Inventarisatie 

De ondernemer heeft daarnaast een inventarisatie laten maken van alle witte panden in het villadorp. En wat blijkt: meer dan vijftig panden zijn gewit, en Van de Kuit betwijfelt of die allemaal een vergunning hebben aangevraagd. Als de gemeente blijft zeuren over de witte gevel, dreigt hij verder uit te zoeken of deze panden daadwerkelijk allemaal een vergunning hebben gekregen, en vervolgens als statement de gevels van al zijn panden wit te schilderen, schrijft hij in de e-mail.

Een woordvoerder van de gemeente Laren bevestigt tegenover De Telegraaf dat zij het mailtje van Kuit hebben ontvangen, en bezig zijn met het bepalen van vervolgstappen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties