Artikelen/Buitenland

Artikelen/Buitenland

Leraren in Zuid-Korea bij wet beschermd tegen intimiderende ouders

Ouders van schoolgaande kinderen kunnen in Zuid-Korea straks vervolgd worden zodra ze leerkrachten pesten, intimideren of chanteren. Na de... Ouders van schoolgaande kinderen kunnen in Zuid-Korea straks vervolgd worden zodra ze leerkrachten pesten, intimideren of chanteren. Na de zelfmoord van een beginnend leerkracht zijn tienduizenden docenten wekenlang de straat op gegaan om te demonstreren. Met de nieuwe wet moeten zij beter worden beschermd. Veel ouders maken volgens leraren...

Ontploffing zorgt voor enorme vuurbal in China

Bij een enorme explosie in een Chinese fabriek is een gigantische vuurbal ontstaan. Op sociale media zijn verschillende beelden te vinden van de... Bij een enorme explosie in een Chinese fabriek is een gigantische vuurbal ontstaan. Op sociale media zijn verschillende beelden te vinden van de ontploffing die plaats heeft gevonden in de stad Gangzhou. Bij de brand zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Volgens lokale media is het management van de fabriek opgepakt.

Skigebied in Franse Alpen gesloten wegens te weinig sneeuw

Slecht nieuws voor skiërs: opnieuw is er een skigebied dicht. Dit keer gaat het over La Sambuy in het Franse Haute-Savoie. Het gebied wordt... Slecht nieuws voor skiërs: opnieuw is er een skigebied dicht. Dit keer gaat het over La Sambuy in het Franse Haute-Savoie. Het gebied wordt definitief gesloten bij gebrek aan genoeg sneeuw. Afgelopen jaar was het gebied slechts een maand open, meldt de gemeenteraad volgens Telegraaf. In het kleine gebied met vijf pistes en drie skiliften...

Oekraïne valt Russische luchtmachtbasis aan op de Krim

In de nacht van woensdag op donderdag hebben de Oekraïense strijdkrachten een Russische luchtmachtbasis onder vuur genomen op schiereiland de Krim.... In de nacht van woensdag op donderdag hebben de Oekraïense strijdkrachten een Russische luchtmachtbasis onder vuur genomen op schiereiland de Krim. Volgens Oekraïense media was er sprake van een grootschalige aanval waarbij drones en raketten zijn ingezet. Reuters schrijft dat Russisch militair materieel daarbij ‘ernstige schade’ heeft opgelopen.

Franse politie valt school binnen en arresteert jongen (14) omdat hij trans meisje bedreigde

Een 14-jarige jongen is op een school in Frankrijk midden in de klas gearresteerd door de politie. Hij zou een andere scholier met de dood hebben... Een 14-jarige jongen is op een school in Frankrijk midden in de klas gearresteerd door de politie. Hij zou een andere scholier met de dood hebben bedreigd omdat zij een trans meisje is, schrijft BFMTV. Ook wordt de jongen verdacht van het aanzetten tot moord.

Beelden: blikseminslag doodt twee toeristen op Mexicaans strand

Op het strand van de Mexicaanse stad Maruata, in de staat Michoacán, kwamen afgelopen vrijdag twee mensen om het leven toen de bliksem insloeg. De... Op het strand van de Mexicaanse stad Maruata, in de staat Michoacán, kwamen afgelopen vrijdag twee mensen om het leven toen de bliksem insloeg. De vrouw, geïdentificeerd als Elvia de Jesús T., overleed ter plaatse, de man later in het ziekenhuis. De blikseminslag werd vastgelegd op video en verspreidde zich snel op sociale media.

Ruzie escaleert: Polen stuurt geen wapens meer naar Oekraïne

Polen, een van de belangrijkste bondgenoten van de Oekraïeners sinds de Russische invasie, stopt met het bewapenen van Oekraïne en zal zich... Polen, een van de belangrijkste bondgenoten van de Oekraïeners sinds de Russische invasie, stopt met het bewapenen van Oekraïne en zal zich voortaan louter op zijn eigen verdediging concentreren. Dat kondigde de Poolse premier Morawiecki woensdag aan. Hij deed die uitspraak enkele uren nadat Polen de Oekraïense ambassadeur had ontboden vanwege...

In beeld: Aanvallen Azerbeidzjan op Nagorno-Karabach gaan door, Armenen massaal de straat op

Dinsdag begon Azerbeidzjan met een 'anti-terreuroffensief' in de regio Nagorno-Karabach. Over het gebied bestaat al tientallen jaren een conflict... Dinsdag begon Azerbeidzjan met een 'anti-terreuroffensief' in de regio Nagorno-Karabach. Over het gebied bestaat al tientallen jaren een conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië, die het beiden aanschouwen als eigen grondgebied. Bij de aanvallen van het Azerbeidzjaanse leger vielen tot nu toe zeker 27 doden en raakten tientallen gewond. Ook in de...

Wrakstukken verloren straaljager gevonden in veldje

Wrakstukken van de door de Amerikaanse luchtmacht verloren F-35 zijn gevonden op een veldje in Williamsburg County, South Carolina. Dat bevestigen... Wrakstukken van de door de Amerikaanse luchtmacht verloren F-35 zijn gevonden op een veldje in Williamsburg County, South Carolina. Dat bevestigen functionarissen van de militaire basis in Charleston tegenover Amerikaanse media.

Amerikaanse luchtmacht is straaljager kwijt

Het Amerikaanse leger zit met de handen in het haar. Een gevechtspiloot heeft tijdens een vlucht over de staat South Carolina de schietstoel... Het Amerikaanse leger zit met de handen in het haar. Een gevechtspiloot heeft tijdens een vlucht over de staat South Carolina de schietstoel geactiveerd, maar het toestel dat hij bestuurde is later niet meer teruggevonden. Er is geen concreet bewijs dat de F-35 is gecrasht. Er is geen wrak aangetroffen, laat staan een intacte straaljager.  Op X...

40-jarige Laura moest benen laten amputeren na eten van tilapia in de VS

Het leven van de Amerikaanse Laura Barajas veranderde ingrijpend na het eten van tilapia, afkomstig van een markt in de Amerikaanse stad San Jose.... Het leven van de Amerikaanse Laura Barajas veranderde ingrijpend na het eten van tilapia, afkomstig van een markt in de Amerikaanse stad San Jose. De 40-jarige vrouw liep een bacteriële infectie op na het eten van de zoetwatervis, schrijft RTL Nieuws. Deze week zijn haar beide armen en benen geamputeerd.

Meerdere gewonden bij ongeluk met achtbaan bij Oktoberfest München

In München zijn meerdere gewonden gevallen bij een ongeluk met een achtbaan. De achtbaan 'Höllenblitz' was onderdeel van de... In München zijn meerdere gewonden gevallen bij een ongeluk met een achtbaan. De achtbaan 'Höllenblitz' was onderdeel van de Oktoberfest-festiviteiten in de stad. Er zouden twee wagons met hoge snelheid op elkaar gebotst zijn. Geen van de gewonden is in levensgevaar. Een eerdere video van de achtbaan:

Video: Italiaanse straaljager stort neer, kind komt om het leven

In Italië is een gevechtsvliegtuig neergestort, vlakbij Turijn. Het toestel was onderdeel van een speciale stuntdivisie van de Italiaanse... In Italië is een gevechtsvliegtuig neergestort, vlakbij Turijn. Het toestel was onderdeel van een speciale stuntdivisie van de Italiaanse luchtmacht. Bij de crash kwam een kindje van 5 jaar oud om het leven. Het 9-jarige broertje van het omgekomen kind is met brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. De piloot kon op het laatste moment...

‘Vrouw bevallen op migrantenboot richting Lampedusa, baby overleden’

Tijdens een reddingsoperatie bij het eiland Lampedusa heeft de Italiaanse kustwacht een overleden baby aangetroffen. Volgens Italiaanse media zou... Tijdens een reddingsoperatie bij het eiland Lampedusa heeft de Italiaanse kustwacht een overleden baby aangetroffen. Volgens Italiaanse media zou het kind zijn geboren tijdens de overtocht op een migrantenboot en kort na de geboorte zijn overleden.

Duits dorpje in shock door laffe kindermoord: Joel (6) doodgestoken tijdens speeluitje

Het Duitse plaatsje Pragsdorf is opgeschrikt door het overlijden van de 6-jarige Joel. Het jongetje werd donderdag vermist toen hij niet... Het Duitse plaatsje Pragsdorf is opgeschrikt door het overlijden van de 6-jarige Joel. Het jongetje werd donderdag vermist toen hij niet terugkeerde van een speeluitje. Diezelfde avond werd zijn lichaam gevonden bij een voetbalveldje in de buurt. Het jongetje is doodgestoken.

Personen