article image Algemeen

Boze reacties na nieuws over belastingontwijking Charlene de Carvalho-Heineken

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 04/04 21:00

'Betaalt liefst geen belasting'

Het NRC publiceerde vandaag een onderzoek waaruit blijkt dat Charlene de Carvalho-Heineken, 'the queen of beer', veel belasting ontwijkt. 

De rijkste Nederlander ontwijkt de belasting die ze in Nederland moet betalen over de dividenden van haar aandelenpakket in Heineken. Omdat ze de honderden miljoenen euro’s aan dividend via een brievenbusfirma in Luxemburg naar belastingparadijs Jersey laat lopen, hoefde ze slechts 2,5 procent belasting te betalen. Inmiddels betaalt ze zelfs nul dividendbelasting, terwijl ze over de ontvangen Heineken-dividenden eigenlijk 15 procent belasting moet betalen.

Veel mensen zijn daar boos over. Hiske Versprille, een journaliste die werkzaam is bij de Volkskrant, veronderstelde zelfs dat ze een 'teringlijer' is die moet 'worden uitgekotst' door de gemeenschap. 

Tekst gaat onder verder. 

Zij is niet de enige die boos is op Carvalho-Heineken. Mevrouw Bulte vraagt bijvoorbeeld het volgende: "Heeft mevrouw Carvalho-Heineken dan niet het morele besef dat de belastingcenten die zij verschuldigd is aan de belastingdienst een prachtige bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving?" 

En zo zijn er meer mensen die woedend zijn. Een andere X'er is van mening dat we Heineken moeten boycotten. "Charlene de Carvalho-Heineken, Shame on you!"

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties