article image Algemeen

Britse verpleegkundige veroordeeld voor moord op zeven baby's

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 18/08 16:00

Krijgt dubieuze titel 'meest productieve hedendaagse kindermoordenaar'

Een 33-jarige verpleegster uit Engeland is veroordeeld voor de moorden op zeven baby's. Ook is ze schuldig bevonden aan poging tot moord op zes andere kinderen. In lange tijd heeft niemand in Engeland zoveel kinderen om het leven gebracht in zo'n korte tijd.

De vrouw vermoordde de kinderen tussen juni 2015 en juni 2016. Ze injecteerde baby's met lucht, dwong de baby's om melk te drinken en vergiftigde twee kinderen met insuline. De jury acht haar schuldig aan 22 aanklachten die tegen haar zijn gedaan. Wat betreft twee andere aanklachten voor poging tot moord kon de jury er niet uitkomen of het daadwerkelijk om een poging tot moord gaat.

In oktober 2022 ging het proces tegen de verpleegkundige van start, meldt BBC. De aanklager noemde de verpleegkundige 'berekenend en slinks'. Ze zou haar collega's hebben gegaslight 'om haar moordlustige aanvallen te verbergen'. Haar verdediging liet weten dat de overleden kinderen het gevolg zijn van 'grote fouten waardoor het zorgsysteem faalt'.

De moorden kwamen aan het licht na een onderzoek van twee jaar. Dat werd ingesteld nadat het aantal overleden kinderen in het ziekenhuis steeg. Voor juni 2015 overleden er niet meer dan drie kinderen per jaar op de postnatale afdeling. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties