article image Algemeen

Clash op X: Britt gaat aangifte doen tegen agent die haar borst aanraakte tijdens klimaatdemonstratie

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 13/04 15:00

'Misschien moet Britt eens gaan praten met iemand die met opzet is aangerand'

Britt (29) zegt dat ze aangifte gaat doen tegen de agent die een hand op haar borst legde tijdens de klimaatdemonstratie van Extinction Rebellion. 

Een week na het incident doet Britt haar verhaal. Ze is nog steeds van slag, zegt ze. Ze spreekt van aanranding en gaat aangifte doen. 

Volgens de politie deed de agent echter niks fout, en veel mensen op X zijn het daar eigenlijk wel mee eens. Zo veronderstelt Tjerk Langman, statenlid van de PVV Noord-Brabant, dat Britt in de slachtofferrol kruipt. 

Zie onderaan de beelden van het incident. 

X'er Joost Jansen heeft ook kritiek op Britt. "Maar even serieus, probeer het verhaal van deze snowflake te lezen zonder in lachen of huilen uit te barsten." De post heeft meer dan 120 likes. 

Extinction Rebellion repost het bericht van het AD, waarin Britt haar verhaal doet. Ze citeren een van haar uitspraken: "Ik krijg ook berichten van andere meisjes die zeggen bedreigd te zijn en betast door agenten. [...] Ik merk dat ik het best wel moeilijk vind om erover te praten. Ik ben gisteren nog in huilen uitgebarsten toen ik het aan een collega vertelde."

Het bericht heeft meer dan 750 reacties. Veel mensen zijn boos op haar en vinden de beschuldigingen onterecht. "Eigenlijk best kwalijk om die agenten nu hiervan te beschuldigen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties