article image Algemeen

Clash tussen Yeşilgöz en Tim Hofman: 'legitimeert nu de horde aan intimidaties die mijn kant op komt'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 14/05 13:00

Ophef ontstond nadat Yeşilgöz had gereageerd op X-bericht van Tim Hofman over politiegeweld

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz reageerde geïrriteerd op een X-bericht van Tim Hofman. De presentator riep mensen die mishandeld zijn door de politie tijdens de UvA-protesten op om zich te melden bij het team van BOOS, het programma dat hij presenteert. 

Yeşilgöz reageerde hierop met: "Wil je alleen beelden van agenten die ingrijpen bij rellen, nadat de relschoppers meerdere malen gesommeerd waren weg te gaan, of ook van relschoppers die journalisten het werk onmogelijk maken, de Joodse gemeenschap belagen, met stenen en ammoniak naar agenten smijten en spullen en gebouwen sloopten, Tim?"

Het X-bericht leverde haar veel kritiek op. "Een minister van Justitie en Veiligheid die zich mengt in de vrije pers en met ophitspolitiek het werk van journalisten nog moeilijker maakt. Onacceptabel. En een beangstigende voorbode van het nieuwe kabinet", schrijft Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) op X. 

Hofman kwam zelf ook meteen met een reactie: "Ik weet dat jullie het hier allemaal prachtig vinden, maar dit is dus wel een minister van Justitie en Veiligheid (!) die mij hier als journalist (wiens leven echt niet altijd even veilig is) op het schavot plaatst vanwege het stellen van een vraag."

Intimiderende berichten

Hofman liet dinsdagochtend de intimiderende DM's zien die hij ontvangt op Facebook. Hij wordt onder andere uitgescholden voor 'smerige linkse rat'. "De groeten uit m'n inbox. niet alleen uw schuld hoor, mevrouw Yeşilgöz, maar laat de DMs met steunbetuigingen in het vervolg maar zitten", schrijft hij. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties