article image Algemeen

Een droom die uitkomt: Gerrit Hiemstra krijgt een eigen storm

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/09 09:45

NOS regelt bijzonder afscheidscadeau voor iconische weerman

De afzwaaiende weerman Gerrit Hiemstra krijgt van zijn werkgever NOS een bijzonder afscheidscadeau. Hiemstra krijgt zijn eigen storm cadeau. Dat maakte Rob Trip gisteravond bekend in het NOS Achtuurjournaal.

De 62-jarige Hiemstra vertrekt in september na 25 jaar bij de NOS als weerman. Toen collega en presentator Simone Weimans in juli hoorde dat Hiemstra het grappig zou vinden om een stormnaam te hebben, ging het balletje rollen. Met collega's schreef ze weerinstituut KNMI aan, die op hun beurt weer een balletje opgooiden bij de Britse collega's. De Britten zijn verantwoordelijk voor de namen van stormen.

Omdat de Britten de stormnamen afgelopen nacht bekend hebben gemaakt, besloten Hiemstra's collega's het nieuws gisteren al te brengen. "Maar hij had eigenlijk geen dienst, dus hebben we hem erin geluisd", zegt weervrouw Willemijn Hoebert tegen de NOS. "Hij kreeg te horen dat ik vandaag niet kon werken en dat er geen andere vervanger was. Toen is hij morrend akkoord gegaan om naar de redactie te komen."

Hiemstra, die stopt om zich te richten op zijn bedrijf dat is gericht op op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, was blij met het nieuws. Wel zal hij nog even op zijn cadeau moeten wachten: de storm wordt niet voor de kerst verwacht.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties