article image Algemeen

Energiebedrijven proberen op slinkse wijze mensen met zonnepanelen extra te laten betalen

Auteur
Datum: 23/08 11:56

'Neem contract voor langere tijd'

Energiebedrijven proberen op slinkse wijze mensen met zonnepanelen meer te laten betalen dan nodig is. Dat doen de bedrijven door te rommelen met een cashback, een aanbieding waarmee je op de eindafrekening een korting krijgt, maar alleen als je zonnepanelen hebt. Dat schrijft het AD. Een ander handigheidje zijn de leveringskosten, die zomaar worden verhoogd zonder dat te melden aan de consument.

Cashback

Een truc die volgens de krant veel wordt gebruikt als lokkertje is een cashback. Als je zonnepanelen hebt krijg je op de eindafrekening korting met zo’n cashback, luidt de afspraak. Maar sommige energiebedrijven geven de cashback bewust niet. Zo krijg je als je géén zonnepanelen hebt wel 150 tot 190 euro cashback, maar mét zonnepanelen is de aanbieding met cashback plotseling verdwenen.

Een andere truc: de leveringskosten. Zo verhoogde bijvoorbeeld Coolblue Energie de kosten voor mensen met zonnepanelen, maar communiceerde daarover niks met de klanten.

Keuze.nl raadt mensen die een nieuw contract nemen aan om goed naar de vaste lasten te kijken. ‘’En ik denk dat het verstandig is om nu een contract voor langere tijd te nemen als je zonnepanelen hebt. Dat weet je in ieder geval dat de vaste kosten niet kunnen wijzigen, vertelt Geert Wirken aan de krant.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties