article image Algemeen

Erik de Vlieger clasht met journalist van NRC: 'Waarom lieg je?'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 29/03 16:35

'Dat vind ik erg kwalijk'

Erik de Vlieger, vastgoedondernemer en ex-oprichter van de controversiële pro-Russische nieuwssite Voice of Europe, clasht met Wilmer Heck van de NRC.

De NRC heeft gisteren een artikel gemaakt over de omstreden nieuwssite Voice of Europe, die de afgelopen dagen onder vuur is gekomen vanwege het feit dat Nederlandse politici via deze website geld hebben gekregen uit Rusland. 

De krant omschrijft in een achtergrondverhaal hoe de nieuwssite als podium fungeerde voor FVD-prominenten, maar dat was niet het enige. In het achtergrondverhaal staat ook dat Wilders in 2017 werd geïnterviewd door de nieuwssite, die toen gerund werd door onder andere vastgoedman Erik de Vlieger. 

Wilmer Heck, journalist van de NRC, heeft contact opgezocht met De Vlieger via whatsapp. Daar noemt de vastgoedman het 'een zorgelijke ontwikkeling' dat westerse politici, waaronder Nederlandse, zijn betaald met Russisch geld. 

Tekst gaat onder verder.

De laatste zin van de alinea zet echter kwaad bloed bij De Vlieger. Er staat: 'Nadere vragen over zijn rol destijds bij Voice of Europe, of zijn relatie met de pro-Russische politicus Baudet wil hij niet beantwoorden.' De vastgoedman plaatst vervolgens op X screenshots van de whatsappgesprekken die hij na de publicatie van het verhaal had met de journalist. Daarop is te zien hoe hij de journalist confronteert.

'Waarom lieg je? Je hebt niets over Baudet gevraagd. Waarom verzin je dat?' Schrijft hij naar Heck.

Het is niet duidelijk of de journalist hem inderdaad niet heeft gevraagd over Baudet.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties