article image Algemeen

Fatale crash in Breda eist leven en veroorzaakt gewonde, bijrijder (24) uit voertuig geslingerd

Auteur
Auteur: Kreikamp
Datum: 19/08 11:00

Schuldige bestuurder gearresteerd

Bij een fataal ongeval in Breda heeft in de nacht van vrijdag tot zaterdag een passagier het leven verloren. Het slachtoffer werd uit het voertuig geslingerd als gevolg van een botsing met een andere auto.

Het tragische incident vond plaats toen een 18-jarige vrouw uit Bavel, die zich op de Mastbosstraat bij een verkeerslicht bevond, groen licht kreeg en de Graaf Engelbertlaan wilde oprijden. Op het moment dat ze optrok, merkte ze in haar perifere zicht op dat er een auto met hoge snelheid van links naderde.

Verkeerslicht genegeerd
Volgens een woordvoerder van de politie negeerde de bestuurder van deze auto, een 33-jarige man, hoogstwaarschijnlijk een rood verkeerslicht op de kruising. Vervolgens knalde zijn voertuig tegen de auto van de 18-jarige vrouw. "De bijrijder in de auto die door rood reed, werd uit het voertuig geslingerd en heeft het niet overleefd."

Na de aanrijding kwam een van de betrokken auto's ongeveer honderd meter verderop tot stilstand, terwijl de andere auto op de kruising bleef staan.

Medische noodzaak
Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter op een nabijgelegen veld. Er werden pogingen ondernomen om het slachtoffer ter plaatse te reanimeren, maar deze inspanningen waren helaas niet succesvol.

De bestuurder van de auto die vermoedelijk door rood reed, werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen zijn ernstig. Uit onderzoek is gebleken dat hij onder invloed van te veel alcohol was. Hij is gearresteerd.

De bestuurster van de andere auto was aanspreekbaar en verkeerde in goede conditie.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties