article image Algemeen © Kees van der Spek bij Jinek in gesprek met gedupeerden Spoorloos

Gedupeerden slepen het programma Spoorloos voor de rechter

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 18/04 18:00

De televisieshow koppelde vier mensen via een zogeheten 'fixer' aan de verkeerde biologische ouders

Gedupeerden slepen het programma Spoorloos voor de rechter nadat meerdere pogingen zijn gedaan om te schikken. Het programma kwam in opspraak toen misdaadjournalist Kees van der Spek twee jaar geleden wist te ontrafelen dat de deelnemers van Spoorloos in Colombia aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld.

De presentator van Spoorloos, Derk Bolt (68), is na 30 jaar gedwongen om te stoppen met het programma. Er bestaat nog een kans dat hij in de rechtbank moet verschijnen, want Royce de Vries en Annemiek van Spanje, de advocaten van de gedupeerden, laten aan RTL Boulevard weten dat ze Derk als getuige willen horen in de rechtbank.

Ze vinden het vertrek van Derk opvallend. "Een maand geleden is KRO-NCRV kenbaar gemaakt dat de rechtbank verzocht zal worden om een voorlopig getuigenverhoor te houden, waarin cliënten onder andere Derk Bolt als getuige willen horen. Of dit aanstaande juridische traject reden is geweest voor het vertrek van Derk Bolt, is cliënten niet bekend", laten ze schriftelijk aan RTL Boulevard weten.

De KRO-NCRV toont zich ontevreden. In hun reactie aan RTL Boulevard vermelden ze: "Het besluit om na 30 jaar afscheid te nemen van Derk als presentator van Spoorloos heeft een totaal andere reden dan De Vries en Van Spanje doen voorkomen. We zijn al sinds mei vorig jaar in gesprek met Derk, dus niet recent zoals door hen wordt geïnsinueerd. Wij zijn Derk dankbaar voor zijn jarenlange betrokkenheid bij Spoorloos, hij is samen met het team altijd een enorme kracht geweest. De speculatieve verdachtmakingen die door De Vries en Van Spanje worden geuit zijn niet alleen onjuist, maar werpen wij ook verre van ons. Wij vinden het jammer dat zij op deze manier weer de media zoeken."

De gedupeerden eisen een schadevergoeding. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties