article image Algemeen

'Gen Z krijg midlifecrisis eerder dankzij sociale media'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/03 15:45

Amerikaanse dokter waarschuwt voor ongelukkige jeugd

Waar boomers rond hun vijftigste een dure auto of motor kochten, reisden de millennials massaal naar Bali om zichzelf te vinden zo ergens in de tweede helft van hun twintiger jaren. Maar de 'is dit het'-crisis lijkt bij Gen Z nog veel eerder te beginnen, waarschuwt een Amerikaanse dokter.

Volgens US Surgeon General (minister van Volksgezondheid) dr. Vivek Murthy is deze generatie al zo jong zo ongelukkig, dat het ook gerust een midlifecrisis kan worden genoemd. Dat komt volgens hem door sociale media. Dat ziet hij als "medicatie verstrekken terwijl je nog niet weet of het veilig is". Hoe slecht overheden dat hebben gereguleerd, is volgens hem krankzinnig. Volgens The Guardian zijn er nog geen data om zijn claim te bevestigen.

Vooral in Amerika is een trend te zien. Volgens het World Happiness Report zijn mensen steeds jonger wanneer ze beginnen aan de U-curve van de midlifecrisis. Deze curve laat zien dat wanneer je afglijdt naar een midlifecrisis, er een periode komt dat het weer beter gaat.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties