article image Algemeen © Pexels

Geteisterde scouting-jamboree wordt opgedoekt om naderende tyfoon

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 07/08 10:51

Na temperaturen tot 40 graden nu ook noodweer

Scouts in Zuid-Korea moeten het massaal afleggen tegen een naderende tyfoon. Na enorme hitte, waardoor de afvaardiging van het Verenigd Koninkrijk al besloot huiswaarts te keren, komt er nu ook nog een stevige storm aan. Reden genoeg voor de organisatie van de zogeheten Wereldjamboree om het evenement 5 dagen eerder af te blazen, meldt ABC News Australië.

Zo'n 42.000 scouts reisden eind juli vanuit alle uithoeken van de wereld af naar Seoul. Daar kwamen zij samen voor de vierjaarlijkse Wereldjamboree. Een scoutingkamp van 12 dagen met duizenden deelnemers tussen 14 en 17 jaar vanuit tientallen landen. Daar gebeuren de dingen die je op een scoutingkamp zou verwachten: activiteiten als hikes, sportwedstrijden en knopenleggen.

Alternatief programma

Aan de Wereldjamboree komt nu abrupt een einde. De Zuid-Koreaanse overheid gaat de 40.000 deelnemers zo snel mogelijk evacueren. Er komt namelijk een zorgwekkende tyfoon af op het Aziatische land. Die begint donderdag aan de zuidkust, het scoutingterrein ligt aan de zuidwestkust van Zuid-Korea. Daarom worden de scouts geëvacueerd naar de hoofdstad en daar opgevangen.

De afgelopen dagen werd de conferentie al geteisterd door hitte. Voor Groot-Brittannië was dat reden genoeg de scouts terug te halen. Twee Nederlandse jongeren moesten naar het ziekenhuis, de temperaturen liepen op tot 40 graden. Het terrein is een groot open gebied, dus ook daar was niet echt beschutting te vinden.

De scouts die worden weggehaald van het Wereldjamboree-terrein, hoeven niet direct terug. De Zuid-Koreaanse regering trekt bijna 50 miljoen extra uit voor een alternatief programma met toeristische uitstapjes en 'kennismaking met de Zuid-Koreaanse industrie, cultuur, geschiedenis en natuur', zei premier Han Duck-soo dit weekend.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties