article image Algemeen

In de categorie ook al niet meer te betalen: chocolade!

Auteur
Auteur: Kreikamp
Datum: 15/08 12:08

Peperdure chocolade!

De prijzen van chocola zullen waarschijnlijk weer flink gaan stijgen. Dit is het gevolg van een recente stijging van de cacaoprijzen naar het hoogste niveau in 10 jaar. Vooral liefhebbers van pure chocolade zullen waarschijnlijk de portemonnee moeten trekken, omdat deze variant een aanzienlijke hoeveelheid cacao bevat.

De stijging van de prijzen wordt veroorzaakt door een teleurstellende oogst, met name in West-Afrika. Deze regio is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de wereldwijde cacaoproductie. De oogst werd bemoeilijkt door droogte en harde wind, wat ongunstige omstandigheden zijn voor cacaoproductie. De lage aanvoer van cacao en de tegelijkertijd hoge vraag hebben geleid tot een uitdagende situatie. Bovendien wordt er momenteel in Europa meer chocolade geconsumeerd dan ooit tevoren.

Nederland staat op de 13e plek qua chocolade consumptie. We eten gemiddeld 4,5 kg chocolade per persoon per jaar. Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen