article image Algemeen

ING wil bankrekening van goed doel slachtoffers Marokko opzeggen

Auteur
Datum: 17/09 14:30

Regels moeten terrorismefinanciering tegengaan

De Nederlandse stichting Najiba, die zich inzet voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko, zit in de knel door witwasregels van de ING. De stichting voldoet niet aan bepaalde regels van de bank, schrijft het FD. De bank dreigt de bankrekening van de stichting op te zeggen.

De ING zegt niet te kunnen spreken over individuele klanten. Maar de krant schrijft dat de problemen te maken hebben met regels die witwassen en terrorismefinanciering moeten tegengaan. Najiba zou een rammelende administratie hebben en werken met een onbetrouwbare accountant. De stichting vecht het besluit van de bank aan.

‘’Als ING de bankrekening sluit, betekent dat het einde voor de stichting’’, vertelt een advocaat van Najiba tegen het FD. Het goede doel kan niet verder omdat andere banken de stichting als nieuwe klant zouden weigeren. De advocaat overweegt een kort geding aan te vragen als de stichting en de bank er niet uit komen.

Stichting Najiba organiseerde samen met andere organisaties een grote inzamelingsactie. Zes vrachtwagens vol hulpgoederen werden naar het getroffen Marokko gestuurd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties