article image Algemeen

Joran van der Sloot gaat volgende week schuld bekennen in zaak-Holloway

Auteur
Datum: 14/10 11:44

Lagere straf in ruil voor informatie

Joran van der Sloot, hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, gaat vermoedelijk schuld bekennen in de rechtszaak die tegen hem loopt voor het afpersen van Beth Holloway, de moeder van Natalee. Dat schrijft persbureau AP op basis van rechtsdocumenten. Van der Sloot zal woensdag in de staat Alabama voor de rechter verschijnen.

Deal 

Volgens De Telegraaf heeft het Openbaar Ministerie in de VS onderhandeld met de advocaten van Van der Sloot over een deal. Van der Sloot komt in aanmerking voor een lagere straf als hij volledig opening van zaken geeft over de verdwijning van Natalee Holloway en het afpersen van haar nabestaanden, schrijft de krant.

Volgens de aanklagers heeft Van der Sloot in 2010 de nabestaanden van Natalee afgeperst. Hij zou 250.000 dollar geëist hebben in ruil voor informatie over de vindplaats van Natalees lichaam. De nabestaanden betaalden Joran een voorschot van 25.000 dollar, maar op de plek die hij aanwees werd geen lichaam gevonden.

Zaak-Holloway 

De studente Natalee Holloway verdween in 2005 tijdens een afstudeerreis op Aruba. Van der Sloot was een van de hoofdverdachten in de zaak, maar zijn schuld werd nooit bewezen. Het lichaam van Holloway werd nooit gevonden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties