article image Algemeen

Kabinet doneert 10 miljoen euro aan Gaza

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 17/10 12:00

Kamermeerderheid voor financiële steun

Nederland steunt Gaza met een donatie van 10 miljoen euro. Dat heeft demissionair minister Liesje Schreinemacher (voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) dinsdagbekend gemaakt. Het geld is bedoeld voor voedsel, gezondheidszorg en onderdak.

Israël heeft een deadline gesteld aan Palestijnse burgers die in Gaza wonen om uit het gebied te vertrekken. Omdat de omliggende landen hun grenzen dicht houden, is het echter moeilijk om Gaza te verlaten. Er wordt gevreesd voor een humanitaire ramp. 

Ondertussen bombardeert Israël op grote schaal Hamas-doelen, die vaak middenin wooncomplexen gevestigd zijn. De grote militaire actie in het gebied moet nog beginnen, maar werd dit weekend uitgesteld vanwege slecht weer. Bij de grens met Gaza verzamelen zich veel troepen en materieel, waarschijnlijk ter voorbereiding op een grondoffensief in het gebied.

De Israëlische bombardementen, als reactie op de Hamas-slachtpartijen van 7 oktober, eisen hun tol in Gaza. Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties