article image Algemeen

Lees: Veel kritiek op column van Leon de Winter over Marion Koopmans en lab in Wuhan

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 10/04 19:00

'Ten overvloede: brede consensus dat corona gewoon uit dieren kwam'

Leon de Winter schrijft in zijn column dat de bekende viroloog Marion Koopmans van het 'gevaar van lab in Wuhan' zou hebben geweten. Hij verwijst hiermee naar een theorie die suggereert dat het coronavirus is ontsnapt uit het viruslab in Wuhan. Die theorie is echter nooit ondersteund met hard bewijs. 

Een aantal journalisten en experts hebben kritiek op De Winter, waaronder wetenschapsjournalist Maarten Keulemans. "De prijs van als wetenschapper pers te woord staan: nog járen worden beschimpt door opjenner Leon de Winter", schrijft hij op X. 

Marion Koopmans heeft twee berichten van mensen die kritiek hebben op de column herplaatst op haar account, maar ze heeft zelf niet inhoudelijk gereageerd. 

Tekst gaat onder verder. 

Koopmans heeft de onderstaande twee berichten herplaatst op X: 

Journalist Chris Klomp citeert het bericht van Keulemans, en schrijft erbij dat 'moet hebben geweten' het nieuwe 'het had waar kunnen zijn' is. 

Andere mensen, zoals de controversiële huisarts Els van Veen, zeggen echter dat De Winter 'de vinger op de zere plek legt'. De columnist reageert zelf echter niet op de kritische berichten. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties