article image Algemeen

Politie zoekt ouders van gedumpte dode baby Lekkerkerk

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 18/12 10:00

Politie richt zich op 3 zaken in eindejaarscampagne

De politie is een eindejaarscampagne gestart met als doel om op de valreep van 2023 nog drie zaken op te lossen. Het gaat om de vondst van het levenloze lichaam van een baby op een eiland in de Lek bij Lekkerkerk, de dodelijke schietpartijen waarbij Rishi Rampadarath en Jaison Baptista Lopes Sanches het leven lieten.

In maart werd op een eilandje in de Lek bij Lekkerkerk een overleden pasgeboren meisje gevonden. Uit onderzoek bleek dat de baby op een natuurlijke wijze ter wereld was gebracht na een voltooide zwangerschap. Op dit moment gaat de politie er van uit dat het meisje door iemand op het eiland in de Lek is achtergelaten, al is ook niet uit te sluiten dat de baby is aangespoeld. De politie wil graag de ouders van het overleden kind spreken.

In oktober van 2022 werd op en vol terras aan het Rotterdamse Tiendplein plotseling het vuur geopend. De 30-jarige Jaison Baptista Lopes Sanches werd hierbij dodelijk getroffen. Ondanks het verspreiden van videobeelden van de schutter, heeft tot nu toe niemand zich gemeld met informatie over de mogelijke dader. 

In april van dit jaar werd Rishi Rampadarath doodgeschoten in Houten. De man sliep bij zijn ouders en werd in de buurt van hun huis opgewacht door een persoon op een scooter. Na een gesprek werd er meerdere keren op Rishi geschoten. Hij overleed op straat.

Wie informatie heeft over de drie zaken kan zich melden via de gratis opsporingstiplijn, 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties