article image Algemeen © ANP

Tom Beugelsdijk laat knobbeltje in teelbal verwijderen: ‘’Schrok me wild’’

Auteur
Datum: 07/09 12:11

'Ik dacht steeds: het gaat wel over'

Voormalig ADO-speler en ras-Hagenaar Tom Beugelsdijk is onlangs geopereerd aan een knobbel in zijn teelbal. Door de operatie moest hij een groot deel van de tweede seizoenshelft missen bij Helmond Sport.

De 33-jarige Beugelsdijk doet zijn verhaal bij Omroep West. ‘’Ik liep er al best een tijdje mee, maar dacht steeds: dat gaat wel weer over of weg’’, vertelt hij. ‘’Totdat ik besloot naar de dokter te gaan. Die vertrouwde het niet. Daarna kwam ik in de medische mallemolen terecht.’’

Mogelijk zaadbalkanker

Wat bleek: het knobbeltje kon zaadbalkanker zijn, vertelden de artsen hem. ‘’Toen de dokter dat zei, schrok ik me wild. Natuurlijk hoeft dat het niet te zijn, maar je leven staat even stil. Ik ben nog jong en heb twee jonge kinderen. Een doemdenker ben ik niet, maar er flitst toch van alles door je hoofd.’’

‘’Ik had daarna de keuze om een stukje van het knobbeltje op kweek te zetten of het volledig weg te halen om daarna te vernemen wat het was. Ik heb gekozen voor het laatste. Gelukkig kon ik relatief snel worden geholpen. Maar die periode na de operatie waarin ik moest wachten op de uitslag was slopend’’, vertelt de voormalig ADO-voetballer.

Beugelsdijk kreeg uiteindelijk goed nieuws: het bleek om een goedaardige cyste te gaan. De voetballer mag nu gewoon weer sporten en staat zelfs open voor een terugkeer bij ADO Den Haag, schrijft Omroep West. Directeur van ADO, Joris Mathijsen, gaf in augustus aan dat een terugkeer geen optie is.

Iets meer dan een jaar geleden kwam naar buiten dat voormalig Oranje-trainer Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker (zie video).

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties