article image Algemeen

Transgender met penis wil douchen in vrouwensportschool: ‘Ik houd me aan de regels’

Auteur
Datum: 10/06 14:26

Baas sportschool weigert: ‘Kunnen geen enkele biologische man toelaten’

Iemand met een penis, die geen man wil zijn, eist een lidmaatschap van een vrouwensportschool in het Duitse Beieren. De directeur weigert, maar daar is de federale anti-discriminatiecommissaris Ferda Ataman het niet mee eens. Zij eist een schadevergoeding van 1000 euro. 

Lady's First 

Laura H. heeft nog geen geslachtsveranderende operatie ondergaan als ze bij Lady’s First in Erlangen aanklopt voor een proeftraining en lidmaatschap. H. stelt vanwege de nog niet uitgevoerde operatie voor om een zwembroek te dragen onder de douche. 

De sportschoolbaas, Doris Lange, vertelt aan Bild dat hij daar niet mee akkoord kon gaan. ‘’Een dag later heb ik vriendelijk gezegd dat we geen enkele biologische man kunnen toelaten in onze ruimte, die echt alleen bestemd is voor vrouwen die ook biologisch vrouw zijn. ‘’

Schadevergoeding 

Laura H. is het oneens met die beslissing, en besloot daarom naar de federale anti-discriminatiecommissaris te stappen. Ze wordt gediscrimineerd vanwege haar geslachtsdeel, stelt ze. De sportschool ontving later een brief waarin een boete van 1000 euro werd geëist ‘’voor het persoonlijk opgelopen letsel’’. 

Als de fitnessstudio weigert, valt er een nieuwe brief op de mat waarin een schadevergoeding van 2500 euro wordt geëist. De sportschoolbaas is het oneens met de eis en besloot daarom naar de Duitse krant te stappen. ‘’Ik heb me aan mijn eigen huisregels gehouden. Er zijn nu veilige plekken voor vrouwen in een vrouwensportschool. Er mogen geen mensen in die biologisch nog steeds man zijn. Anders zou mijn bedrijfsmodel absurd zijn.’’

De sportschool is van plan om juridische stappen te ondernemen. 

Een speech uit 2023 van een student van de Martin Luther King School in het Amerikaanse Riverside toont aan wat voor situaties er kunnen ontstaan als biologische mannen, die vrouw claimen te zijn, toegang krijgen tot ruimtes waarin geslachten worden gescheiden. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties