article image Algemeen © ANP

Trump meldt zich donderdag bij gevangenis Georgia, borgsom op 200.000 dollar

Auteur
Datum: 22/08 09:31

'Kun je het geloven? Ik ga naar Georgia om te worden gearresteerd'

Donald Trump moet zich donderdag melden bij de gevangenis in Georgia voor zijn vierde strafzaak. De zaak is tegen hem gestart wegens pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 te manipuleren. ‘’Kun je het geloven? Ik ga donderdag naar Atlanta, Georgia om te worden gearresteerd’’, schrijft hij op zijn socialemediaplatform Truth Social.

De borgsom is vastgesteld op 200.000 dollar (183.000 euro). Dat bedrag moet uiterlijk vrijdagmiddag voldaan zijn in de gevangenis van Fulton County, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Trump is boos over de 200.000 dollar kostende borg. ‘’Ik neem aan dat ik een vluchtrisico was’’, zegt hij. ‘’Ik zou kunnen vluchten, misschien naar Rusland, Rusland, Rusland, om een gouden suite te delen met Vladimir.’’

Borgovereenkomst

In de borgovereenkomst staat dat Trump ‘geen enkele handeling zal verrichten om een (…) medeverdachte of getuige in de zaak te intimideren of om de rechtsgang op een andere manier te belemmeren’. En: ‘Het bovenstaande omvat, maar is niet beperkt tot berichten op sociale media of het opnieuw plaatsen van berichten die door een ander persoon op sociale media zijn geplaatst.’

De rechter beslist op 28 augustus over de datum van het proces. De advocaten van Trump hebben verzocht de rechtszaak pas in april 2026 te laten plaatsvinden, ruim na de verkiezingen van november 2024.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties