article image Algemeen

Veel kritiek op stemonthouding Nederland bij VN-resolutie over Gaza

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 13/12 10:30

Nederland stemde niet voor staakt-het-vuren

Bij de Verenigde Naties is een motie over een staakt-het-vuren in Gaza met een overweldigende meerderheid van 153 landen aangenomen. Het handelen van Israël in de Gazastrook zorgt ervoor dat het land steeds meer steun verliest, ook bij bondgenoten. Nederland stemde als een van de weinige landen niet op de motie. Veel Nederlandse politici hebben hierover hun verontwaardiging geuit. Anderen zijn juist blij dat Nederland Israël steunt.

GroenLinks-PvdA-Kamerlid Kati Piri noemt de actie van het kabinet "ongelofelijk" op X. "De internationale rechtsorde bewaken is ook de verantwoordelijkheid van Nederland. Rutte kiest voor actief ondermijnen van de Secretaris-Generaal van de VN en komt steeds geïsoleerder te staan." Mensenrechtenadvocaat Wil Eikelboom schrijft op X dat Nederland zich met het besluit aan de verkeerde kant van de geschiedenis schaart.

Ook Joe Biden sprak dinsdag streng tegen Israël. Hij stelde dat het land steun verliest door "lukrake" bombardementen in Gaza en dat het Israëlische kabinet hervormd moet worden om internationale steun te behouden. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties