article image Algemeen © Videostill

VIDEO – Tientallen demonstranten bij voorleessessie door dragqueen: ‘Seksuele indoctrinatie’

Auteur
Datum: 02/09 12:50

‘Kinderbreinen vergiftigd’

Tientallen demonstranten, waaronder FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, hebben zaterdagochtend geprotesteerd bij een voorleessessie in de openbare bibliotheek van Leiden. Zij spreken van ‘seksuele indoctrinatie’ omdat er in de bieb een voorleesuurtje was voor zestig kinderen door een dragqueen. Het ging om een ‘inclusief prentenboek waarin diversiteit in al haar vormen wordt gevierd’. Kinderen vanaf vier jaar waren welkom.

Noodverordening 

Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren kondigde op X aan te gaan demonsteren. Volgens het Kamerlid worden ‘kinderbreinen vergiftigd’. Linkse activisten kondigden vlak daarna een tegendemonstratie aan.

De burgemeester van Leiden heeft zaterdagochtend een noodverordening ingesteld rond de Leidse bibliotheek. De gemeente benadrukt dat ‘demonstreren een grondrecht is, maar dat verstoring van de openbare orde en ernstige wanordelijkheden niet getolereerd worden.’

De voorleessessie is ondanks de noodverordening gewoon doorgegaan. De bibliotheek heeft uit voorzorg beveiliging geregeld voor de voorleessessie, maar die heeft niet hoeven ingrijpen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties