article image Automotive

Waarschuwing: met deze truc worden verkopers van tweedehandsauto’s opgelicht

Auteur
Datum: 16/09 12:40

Oplichters krijgen onterecht 10.000 euro korting

Onder oplichters is een nieuwe oplichtingstruc in opkomst. De verkopers van tweedehandsauto’s via bijvoorbeeld Marktplaats moeten zich bewust zijn van deze nieuw truc, waarschuwt een autohandelaar in de Belgische krant Het Nieuwsblad. De oplichters gieten olie in de koelvloeistof zodat ze minder hoeven te betalen voor de auto.

De krant schrijft over ene Stefan uit het Belgische Roeselaere, die werd benaderd voor zijn Mercedes-Benz Vito. Toen hij tijdens de overdracht even wat papierwerk en een reservesleutel ging halen, wilden de kopers nog even een stukje rijden met de auto. ‘’Omdat de auto technisch in orde was en altijd stipt op tijd was onderhouden in een Mercedes-garage, vond ik dat geen probleem’’, vertelt Stefan. ‘’Maar toen bleek er plots toch een probleem te zijn met de motor.’’

Discussie 

Volgens de kopers probeerde Stefan een auto te verkopen die technisch niet in orde was. Er bleek olie in het expansievat van de radiator te lekken, wat makkelijk duizenden euro’s kan kosten om te repareren. ‘’Daarop ontstond er een discussie en kwamen er ook dreigementen aan te pas, omdat ik zogenaamd een auto wilde verkopen die technisch niet in orde was en ik het probleem had proberen te verzwijgen’’, aldus Stefan. ‘’Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb ik zo’n 10.000 euro van de prijs afgehaald.’’ 

Later bleek uit camerabeelden dat de twee kopers de vloeistof zelf in de radiator hadden gegoten en de olie daarna waarschijnlijk snel hebben verwijderd, waardoor het zogenaamde probleem verholpen was.

Volgens de Belgische politie hebben er in het verleden meer van dit soort oplichtingszaken plaatsgevonden in Belgisch Limburg. Voor zover bekend is deze oplichtingstruc nog niet in Nederland toegepast.

Ook in Nederland gebruiken oplichters slinkse trucs om autobedrijven op te lichten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties