article image Binnenland

Bejaarde vrouw lokt oplichter (15) naar haar woning, waar de politie hem opwacht

Auteur
Datum: 20/04 07:00

Oplichter onaangenaam verrast door alerte bejaarde

Een 15-jarige jongen probeerde maandagavond een 78-jarige vrouw uit Amsterdam-Oost op te lichten, maar liep op nogal gênante wijze tegen de lamp. De tiener en zijn handlanger verzonnen een telefonische babbeltruc. Maar wat zij niet wisten was dat op het moment dat de 15-jarige jongen het geld kwam ophalen, de politie hem opwachtte in de woning van de bejaarde vrouw. 

De twee deden zich voor als ‘politieagent’. Ze beweerden dat er ’s nachts verdachte activiteiten hadden plaatsgevonden in haar buurt, en dat er twee mannen waren gearresteerd die een briefje bij zich hadden waarop haar adres stond vermeld. Bij de politie kon ze zich gratis laten verzekeren voor als haar waardevolle spullen gestolen zouden worden, vertelde de ‘agent’. 

Toen de 78-jarige vrouw aangaf er niks van te geloven, en vroeg of de ‘agent’ kon bewijzen dat hij echt van de politie was, werd de verbinding verbroken. De vrouw belde daarna direct de echte politie. Agenten besloten bij de vrouw langs te gaan voor als de nepagent nog eens zou bellen. 

En dat gebeurde: de ‘agent’ liet weten dat hij het geld, dat zou worden opgeborgen in een kluis op het politiebureau, zou komen ophalen. Toen de verdachte even later op de deur klopte, opende zijn potentiële slachtoffer niet de deur, maar de politie. De 15-jarige jongen is aangehouden, zijn handlanger wordt nog gezocht. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties