article image Binnenland

'Bert (52) uit Leek overleden nadat hij jongeren aansprak op gooien van vuurwerk naar zijn hond'

Auteur
Datum: 02/01 22:39

18-jarige man opgepakt

De 52-jarige Bert Suurd uit Leek die op nieuwjaarsmorgen overleed, is omgekomen kort na een confrontatie met een groep jongeren. Ze zouden hem mogelijk hebben mishandeld op straat nadat hij hen aansprak op het gooien van vuurwerk naar de hond. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Windsingel

De krant schrijft dat het slachtoffer de jongeren rond 02:30 uur aansprak op de Windsingel, vlakbij zijn huis. Wat zich daarna precies heeft afgespeeld is onduidelijk, maar de 52-jarige Bert kwam zwaar toegetakeld thuis en overleed korte tijd later.

De politie heeft een 18-jarige jongeman opgepakt in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident. ‘’We onderzoeken of het overlijden het gevolg is van het geweld. Er waren anderen bij. We kijken ook wat hun rol en betrokkenheid is geweest’’, aldus een woordvoerder.

UPDATE 3-1-24: Onderzoek van het OM wijst uit dat de 52-jarige man uit Leek waarschijnlijk niet door geweld om het leven is gekomen. In een eerdere versie van dit artikel stond dat Bert zou zijn "toegetakeld". Hiervan lijkt nu geen sprake te zijn.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties