article image Binnenland

Black power-activist op bijeenkomst Rotterdam: 'transgenderisme is racisme'

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 04/09 16:18

'Genocide op zwarte mensen'

Dr. Umar Johnson, psycholoog en vooraanstaand bepleiter van het zogeheten panafrikanisme, hield afgelopen zaterdag een bijeenkomst in Rotterdam. De Amerikaanse activist hield voor een publiek van 270 mensen een betoog. Er werden vergaande uitspraken gedaan door Johnson, die met een staande ovatie onthaald werd in Rotterdam, zo schrijft NRC.

Umar Johnson richtte zich onder meer op de politiek in Nederland. Nu de regering excuses heeft aangeboden voor het slavernijverleden, moet de zwarte gemeenschap doorpakken. "Eis eigen zwarte scholen, banken, supermarkten", riep Johnson op. Zwarte Nederlanders zouden bovendien 25% korting moeten krijgen op "alle grondstoffen" en belastingvoordeel moeten eisen. "Onze voorouders hebben al genoeg belasting betaald."

De komst van Dr. Umar Johnson was controversieel. Een eerder geplande bijeenkomst in Amsterdam werd afgeblazen na protesten van de lhbti-gemeenschap. Ook Theater Zuidplein, waar de bijeenkomst zaterdag werd gehouden, heeft zich in een verklaring gedistantieerd van Johsnon; de bijeenkomst niet door laten gaan was niet meer mogelijk. 

Transgenderisme

Dat de lhbti-gemeenschap zich tegen de komst van de activist keerde, is geen wonder. Dat bleek eens te meer aan het eind van de bijeenkomst in Rotterdam. Johnson hield een betoog tegen de gender-ideoligie, in het bijzonder "kindertransgenderisme". De ontwikkeling dat kinderen in aanmerking komen voor hormoontherapie of operaties bij gevallen van genderdysforie, is volgens de black power-activist "zwarte genocide" en een poging om "onze mensen" te "ontvolken".

Organisaties NiNsee, Landelijk Platform Slavernijverleden, Omroep Zwart en The Black Archives hebben volgens de organisatoren van het evenement allemaal niet meegewerkt aan de bijeenkomst.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties