article image Binnenland

Brand in Noordwijk verwoest carnavalswagen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/02 12:41

Weken werk van vrijwilligers in as

Een flinke domper voor een carnavalsvereniging uit het dorp De Zilk: door een grote brand in een loods is hun praalwagen volledig verwoest. Wekenlang is er aan de wagens gewerkt. De voorzitter noemt de brand vlak voor carnaval "een drama".

De wagen stond in een loods in Noordwijk gestald, waar vannacht iets na middernacht een brand uitbrak. Daarbij werden enkele woningen ontruimd en kwam asbest vrij. De carnavalswagen ligt door de brand volledig in as. Niemand raakte gewond bij de brand.

Tegen Omroep West vertelt voorzitter Fred Meiland dat de hele schuur al in brand stond toen hij aankwam. "Ik ben erheen gesneld." Ook kleding en gereedschap ging verloren. "Het is een drama. Het is één dag voor de start van carnaval. Het is een hard gelag. Er liggen daar zo veel uren werk en plezier."

Gelukkig kreeg de vereniging direct van alle kanten hulp aangeboden. "Niet iedere vereniging rijdt mee in elke optocht, dus we hebben al aanbiedingen dat we in die wagens mogen rijden. Ook vanuit inwoners en bollenboeren zijn al oplossingen aangeboden."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties