article image Binnenland

COA mag doorgaan met verbouwen toekomstig AZC in Albergen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 18/04 17:00

'Over de komst van het azc in Albergen is al enkele jaren strijd'

De rechter heeft geoordeeld dat het COA mag doorgaan met de verbouwing van het toekomstig asielzoekerscentrum in Albergen (Overijssel). Omwonenden waren hier tegen, en spanden een kort geding aan over de omgevingsvergunning. De rechter heeft echter al hun bezwaren voorlopig van de tafel geveegd. 

Tegenstanders hebben acht bezwaarschriften ingediend, betreffende zaken als verkeersveiligheid, parkeergelegenheid en de lengte van de opvangperiode. Zij beweren dat de gemeente Tubbergen geen vergunning had mogen verlenen voor de verbouwing van het pand. Echter, de rechtbank heeft deze bezwaren verworpen, meldt RTV Oost.

De twee partijen zullen maandag de uitspraak bespreken. "Dan bekijken we wat de uitspraak voor ons precies betekent en hoe we nu verder kunnen", zegt een woordvoerder van het COA. Dan moet ook duidelijk worden wanneer de eerste asielzoekers naar Albergen komen.

Protest

Er is al jarenlang strijd over de vestiging van een azc in Albergen. In 2022 is het voormalig hotel aangewezen als de locatie voor een nieuw asielzoekerscentrum. Die zomer werd er brand gesticht in het hotel. De bewoners hebben meerdere keren gedemonstreerd tegen de komst van het azc.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties