article image Binnenland

Drie aangiftes tegen Tim den Besten wegens identiteitsmisbruik op datingapp

Auteur
Datum: 08/11 13:40

Mannen zeggen psychische klachten te hebben overgehouden aan misbruik

Tegen presentator Tim den Besten zijn drie aangiftes gedaan, schrijft Het Parool. Volgens de krant zou Den Besten namen en foto’s hebben gebruikt van andere mannen voor contact op de datingapp Grindr.

Den Besten zou dit anderhalf jaar lang hebben gedaan. Hij voerde expliciete gesprekken met de foto’s van anderen. De drie mannen die aangifte doen, werden aangesproken door mensen die dachten dat ze met elkaar hadden gepraat op de app, schrijft de krant. Zo ontdekten ze dat er misbruik van hen werd gemaakt.

De slachtoffers ontdekten dat Den Besten achter de fraude zat, toen de presentator deed alsof zij alle drie op hetzelfde seksfeestje waren. De mannen zochten uiteindelijk contact met elkaar en gingen met de presentator in gesprek. Na een korte pauze werden de nepaccounts toch weer geactiveerd door Den Besten.

De krant zegt in het bezit te zijn van bewijsmateriaal zoals chatgesprekken, foto’s en de aangiftes. De politie bevestigt aan Nu.nl dat er aangifte is gedaan en zegt dat er onderzoek wordt gedaan.

Vorige week kwam het treurige nieuws naar buiten dat Tim een zeldzame vorm van kanker heeft. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties