article image Binnenland

Erasmus MC al eerder gewaarschuwd voor vermoedelijke schutter wegens 'zorgwekkend gedrag'

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 29/09 08:14

Het OM schreef het ziekenhuis een brief rondom de diploma-uitreiking voor basisarts

Het OM heeft het Erasmus MC al eerder gewaarschuwd voor Fouad L., de man die is opgepakt voor de schietpartijen in Rotterdam gisteren. De 32-jarige student is al meerdere keren in aanraking geweest met de politie. Het gaat om meerdere gevallen van dierenmishandeling, blijkt uit rechtbankstukken.

Aan de NOS bevestigt het OM dat er een brief is geschreven aan het ziekenhuis rondom de opleiding van de Rotterdammer. De informatie werd volgens het OM aan het ziekenhuis verstrekt "om u te ondersteunen in het uitoefenen van uw rol als verstrekker van basisdiploma's en - zo nodig - die maatregelen te treffen die u passend en geboden voorkomen". Wanneer de brief is verstuurd, is niet duidelijk. L. werd in 2021 veroordeeld voor dierenmishandeling.

Motief

Het is nog niet bekend waarom de verdachte op deze manier zou hebben gehandeld. Wel zijn er vermoedens. Mogelijk was hij boos op zijn buurvrouw die hem voor dierenmishandeling heeft aangegeven. De politie onderzoekt dit scenario momenteel nog. Op het forum 4Chan kondigde hij voor zover nu bekend zijn daad niet aan en dreigde hij ook niet met geweld.

Daar klaagt hij ook over zijn opleiding aan het Erasmus MC. Hij zou zijn gesaboteerd en door docenten aan het lijntje zijn gehouden. Aan zijn 'broeders met asperger' laat hij weten: "De hele wereld haat ons. De dood aan normies."

Drie dodelijke slachtoffers

In Rotterdam werden gisteren drie mensen doodgeschoten. Een vrouw van 39 - de buurvrouw van de verdachte - en haar dochter van 14 kwamen bij een schietpartij in Delfshaven om het leven. De verdachte zou daarna naar het Erasmus MC zijn gegaan, waar een 43-jarige docent van het ziekenhuis om het leven werd gebracht. De verdachte zou brand hebben gesticht in zijn eigen woning en in het ziekenhuis.

De meeste medewerkers van het ziekenhuis zijn vandaag weer aan het werk, meldt NU.nl. Wel hangt er een gelaten sfeer. Het ziekenhuis is momenteel bezig met nazorg voor alle medewerkers en studenten en geeft daarom nog geen verklaring. Mogelijk volgt er later vandaag nog een reactie.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties