article image Binnenland

Gewelddadige Jihad-club Samidoun betrokken bij UvA-protesten nadat motie om de club te verbieden is verworpen

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 08/05 16:30

De club is in Duitsland wel verboden, maar in Nederland niet

De Jihad-geweldsclub Samidoun was betrokken bij de pro-Palestijnse protesten op de UvA in Amsterdam. De in Duitsland verboden groep bejubelde de moord- en verkrachtingspartij van 7 oktober. Toen kwamen maar liefst 1200 Israëli's om het leven door een aanval van de islamitische terreurgroep Hamas. 

Samidoun, met vestigingen in heel Europa, is in Duitsland verboden nadat leden snoep uitdeelden op straat volgend op de vreselijke aanvallen van Hamas en Islamitische Jihad op 7 oktober in Zuid-Israël. Samidoun riep in het Europees Parlement op tot het verslaan van 'Europa, de VS en Israël met Kalasjnikovs, raketten en kogels'.

De Nederlandse afdeling van de organisatie steunt Hamas volledig en verkondigde op Facebook trots dat "het verzet succesvol door de koloniale blokkade heen is gebroken in een gedurfde en heldhaftige operatie."

Op het 'bezette' universiteitsterrein wapperen vlaggen van Samidoun met een oproep om Georges Abdallah vrij te laten, een gevangene in Frankrijk die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn betrokkenheid bij de moord op een Amerikaanse officier en een Israëlische ambassademedewerker.

Motie verworpen

In de Tweede Kamer dienden Joost Eerdmans (JA21) en Diederik van Dijk (SGP) op 25 april een motie in over een verbod op Samidoun in navolging van Duitsland, waar de club al verboden is. De motie werd verworpen. Onder andere D66, FvD, NSC, VVD en GroenLinks-PvdA waren tegen de motie. 

Een van de betogers die aanwezig was bij het UvA-protest is Jacob Bodden. Onder de titel 'student' mocht hij bij Nieuwsuur zijn verhaal doen, zonder dat erbij vermeldt werd dat hij verbonden is met Samidoun. Hij had eerder op die dag een Samidoun-T-Shirt aan en poseerde samen met de leider van Samidoun in Nederland, Thomas Gerhard Hofland. Samen met hem maakte hij eerder een rondreis door Libanon. 

De betogers stoppen pas als de Universiteit alle banden met Israël verbreekt. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties