article image Binnenland

Gokkers slepen Toto voor de rechter: deel prijzengeld niet uitgekeerd

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/09 09:15

Semiprofessionele gokkers willen hun geld zien

Vier gokkers die hun brood (deels) verdienen met gokken, slepen Toto voor de rechter. Het staatsbedrijf wil slechts een deel van de winst rondom een gewonnen voetbalweddenschap uitbetalen. Met de Deense bekerwedstrijd vorig jaar werd 26.000 euro gewonnen, maar het grootste gedeelte is niet uitgekeerd.

Sinds online gokken in Nederland legaal is, maken de meeste accounts verlies. Het gaat volgens NOS om gemiddeld maar liefst om 310 euro per maand. Vorig jaar leverde dat 1,1 miljard euro winst op. Toch is er een kleine groep spelers die structureel aardig wat geld binnensleept met de weddenschappen. Dat doen ze onder andere door te profiteren van fouten die gokbedrijven maken.

De vier gokkers die de rechtszaak zijn begonnen, werden geblokkeerd bij onder andere Betcity en Toto. Daarvoor werd geen reden gegeven. Ook werd de inzet gelimiteerd, wat bij verliezende spelers niet het geval is.

Om proef op de som te nemen, gingen de gokkers anoniem aan de wed bij Totowinkels, supermarkten of sigarenwinkels waar je anoniem een wedje kunt leggen. In augustus vorig jaar hebben de gokkers gewed op een wedstrijd in een Deense bekerwedstrijd, waarbij 26.000 euro werd gewonnen. Volgens Toto is er een fout gemaakt en had de winst nooit zo hoog moeten zijn.

Via een rechtszaak hopen de gokkers nu toch hun geld te krijgen. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties