article image Binnenland

Huizenprijzen blijven stijgen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 24/06 13:30

Stenen kun je niet "bijdrukken"

De Nederlandse economie vertoont sterke groei in 2024, wat zich ook vertaalt naar de huizenmarkt. Het CBS rapporteert een toename in zowel het aantal verkochte huizen als de gemiddelde verkoopprijs. De daling van de werkloosheid en het groeiende consumentenvertrouwen hebben geleid tot een verhoogde vraag naar woningen, waardoor de prijzen in veel regio's zijn gestegen.

Deze groei is deels te danken aan het economische herstel na de COVID-19-pandemie en stimuleringsmaatregelen van de overheid. Een andere belangrijke factor is dat de ECB blijft geld drukken, wat bijdraagt aan de inflatie en stijgende vastgoedprijzen. Bovendien is Nederland vol, wat de schaarste op de woningmarkt vergroot. Het is onduidelijk of het CBS deze factoren volledig heeft meegenomen in hun analyses.

Daarnaast zijn er zorgen over de betaalbaarheid van woningen voor starters en lage-inkomensgroepen. De overheid overweegt nieuwe maatregelen om de toegankelijkheid van de huizenmarkt te verbeteren en speculatie tegen te gaan. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties