article image Binnenland

Let op! In deze wijk werden spiegels en sensoren van 13 BMW’s in één nacht gestolen, zo beveilig je jouw auto

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 29/05 10:06

De Archipelbuurt in Den Haag werd slachtoffer van twee brutale autodieven

BMW-rijders opgelet! Autodieven hebben het gemunt op jouw auto. Naast complete autoportieren, die sinds kort razend populair zijn onder professionele dieven, zijn ook de buitenspiegels en sensoren in trek. De Archipelbuurt in Den Haag werd slachtoffer van twee dieven die maar liefst 13 auto’s (!) van het merk BMW leegroofden in een nacht. De politie zoekt de daders. 

De dieven hebben toegeslagen in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april. Op beelden is te zien hoe een van de mannen de spiegels losmaakt, terwijl de ander bij de voorbumper bezig is.

Maatregelen 

Wat kun je doen aan dit soort acties? Vaak gaan de criminelen professioneel en met grote snelheid te werk. De Telegraaf meldde vorige week al dat complete autoportieren ook in trek zijn bij criminele bendes. Het zou gaan om gerichte diefstallen, waarna de gestolen onderdelen worden verkocht aan malafide schadeherstelbedrijven die onderdelen ‘bestellen’, aldus de krant. Ook in dit geval zijn de onderdelen waarschijnlijk ‘op bestelling’ gestolen. 

René Bouwman van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) adviseert BMW-rijders om een extra alarmsysteem op de auto te laten zetten. Ook waarschuwt hij voor keyless entry. ‘’Die dingen kunnen achter de voordeur met software worden gekraakt waarna de auto zo is geopend’’, vertelt hij aan de krant. ‘’Schakel dat systeem uit.’’

© Politie
© Politie
© Politie

Weet jij meer? Bel 0800-6070.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties